Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

GPeti1977

A mach3 azt esetleg nem tudja valahogyan hogy ha jog módban ráfutok a végállásra, akkor ne hirtelen álljon meg hanem lassítva?

TBS-TEAM

Soft limit beállítása.
József

phff55j06

Egy 2D xy meghajtásnál az y tengely csavarorsóval emel, és nem áll vissza a számitott pozicióba. Folyamatos mozgatásnál, fel le fel le stb. egyre mélyebben pozicionál, mintha csúszna lefelé.A motor-csavarorsó összeköttetés nem csuszik.A motor enkoderes léptetömotor gyári meghajtóval.
Lehet hogy a mach3 beállitásával rontottam el valamit? A motor beállitásánál a gyorsulás, a sebesség, az áttétel változtatása nem segit.Mit kellene még beállitanom hogy megszünjön ez a "csuszás"?

ORCA17

Settings-> Axis Calibration redben?
... egy olyan világban, ahol bármi lehetsz, légy kedves!

phff55j06

Igen, rendben.A motorok 8Nm enkoderes a hozzá ajánlott meghajtóval 96V egyenfeszről hajva(brutális).Az asztal vizszintes mozgatása rendben, pontosan visszatér sebességtöl és nyomatéktol függetlenül. A hid mozgatás katasztrofa.Egy le-fel 100 mm cikluban akár 10 mm-t is lejjebb veszi a kezdöpontot nyomatéktól és sebességtől szinte függetlenül.
A hid folyamatosan terheli az emelő orsókat. A csatolo kártya LPT V8, a Mach3 demo. A meghajtókat és a motorokat felcserélve sem változik a helyzet.Valami ötlet a kalapácson kivül?

Nagy Csaba

https://youtu.be/HvVNgziDYOw

Sziasztok a videóban bemutatom mi a hibajelenség, frissen telepített win7 32 bit, látott már valaki ilyen hibajeneséget. Gkód fusion 360 al készült. A tanácsokat megköszöm hol keressem a hibát ... vezérlés sneci féle dc vezérlő.

MacGyver

Szia,

Nem láttam még ilye hibát, ami eszembe jutott, hogy nekem a kernel speed az 25 és 35000-en szokot lenni, ha jól emlékszem. Lehet a 65 kicsit sok? nem tudom biztosra. esetleg azt ha eddig nem tetted állítsd át próbáld ki.

Másik ötlet hogy G-kódot írhatsz kézzel is, amiben nincs az elején az a sok felesleges ákom-bákom G-kódok. pl

M30
G0X0.000Y0.000
G0X10.000Y10.000
G1X5.000Y-5.000
G1X0.000Y0.000

Ha otthon leszek megnézem az én general beállításaimat, befotózom ide hátha segít.

Nagy Csaba

Köszönöm megpróbálom levinni és kipróbálom holnap. Ami a mai próbán változott hogy az Y tengely akkor is elkezdett ilyen hangot adni ha nincs g kód betöltve de nem ennyire durván az X z csak ha betöltök egy g kódot.

bu0arb9jm

Sziasztok,
szóba került már, de nem találom... Win7-en hogyan futhatna MACH3
32, vagy 64 bitesen, ? kizárólag? vagy milyen feltétellel?
RS232

D.Laci

bu0arb9jm

Thank you very much, I will try in the evening.
I hope the system doesn't find anything else "against me"
:)

Nagy Csaba

Szereztem egy Hp asztali gépet és XP-t tettem rá ezzel nincs probléma tehát az alaplap nem volt jó azért adta ki azt a furcsa dübögő hangot a cnc gépem. kösözönm azoknak akik segíteni próbáltak és tanácsokkal elláttak.

svejk

Én inkább a Win7-re tippelnék.
De ezt csak Te tudnád pontosan kideríteni.

Nagy Csaba

én is arra tippetem, de nem is kívánom kideríteni ha xp kell xp kell nincs mese :D a lényeg ez a hibám is elhárult.

svejk

Én anno nagyon sokat foglalkoztam a dologgal, alaplapokat válogattam, mindenféle varázs telepítéseket eszközöltem, de megnyugtató, reprodukálható tökéletes eredményre sosem jutottam.
Mindig lutri volt a dolog még az XP mellett is.