Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

4va4kwi

Sziasztok!

Az M3 scriptben meghívom az M101-et ami az automatikus magaság mérésnek a makrója. De előbb kapcsol a plazmavágó, minthogy megérné a magaságót. Milyen VB paranccsal tudom várakoztatni, amig lefut az m101? Nem tudom miért csinálja igy. Talán a vezérlő előre beolvassa a kódot.

2am4nwzib

Új Mach3 felület itt letölthető

apsupk5uy

Sziasztok!
Van egy savebase 5 tengelyes vezérlőm mach3-mal.
Szeretném a segítségeteket kérni, mert nem boldogulok a home-limit bekötéssel ill. életrekeltésével.

A vezérlőhöz kapott leírás nem akar működni.
A ports & pins beállítás után nem indul a diagnosztikánál pedig nem az van, hogy a kapcsolót megnyomva világítani kezd, hanem villognak a ledek.

ha valaki tudna segíteni előre is köszönöm!

dtb

Csak nagyon vak tipp, a fordított polaritást próbáltad a végállásoknál? Illetve a beállításoknál próbáltad az active low értékét változtatni?

TBS-TEAM

11-12 sorkapocsra 5V tápot raktál?
József

apsupk5uy

A polaritás és az active low megvolt.
A 11 és 12 ön rajta van az áram.[#conf][#nemtudom]
Nagy gép 2,5mx1,5m - lehet, hogy kell ellenállás?

TBS-TEAM

Nagy gép A Skoda W200 X 12000mm, Y 3000mm.

Az ellenállással mire gondoltál?

Tölds ki az adatlapod legalább valami infónk legyen mennyire vagy képben pl: az elektronikával, mechanikával? stb...

József

apsupk5uy

Hát igen ez NAGY.
Adatlap kitöltve.
A hosszú vezeték miatt gondoltam.
Írtam privát.

Miki2

Üdv Mindenkinek!
Szeretném megkérdezni kinek van tapasztalata a CSMIO/IP-S
mozgásvezérlővel kapcsolatban.
Ha lehet, kérdeznék pár dolgot.

Köszönöm.

svejk

Keresd István3 nevű fórumtársunkat, neki friss tapasztalatai lehetnek!

happisusu

Egy kis segítséget kérnék.
Vettem egy ilyen Szerszám hossz bemérőt, (1kép) aranyos pici sárga gyártó küldött hozzá rajzos betűs leirást,(2kép) hát ez nekem kínai.
Nem találtam sehol bekötési rajzot sajnos, de nem szeretném levélnehezéknek használni.
Eddig annyit sikerült kiderítenem, hogy egy kábelpár megszakit a legkisebb elmozdulásra, másik kábelpár ca. 5mm függőleges mozgás után.
Mit hova kell bekötnöm,(3kép) illetve ha már itt tartunk mit kell esetleg beállítanom a Mach 3- ban.
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv Süsü

znyolczas

Telefonos alkalmazással érdemes lehet lefordítani, csupán irányadónak. A google-nak van fordító programja(ingyenes) ami tudja használni a kamerát, és nyelvfelismerő funkcióval próbálkozz.

dezsoe

Gugli első találat. :) Ha letekersz az oldal közepéig, akkor a mellékelt ábrát kapod:

Miki2

Sajnos a kereső 2016-ig visszamenőleg nem találja.
Tudsz valamilyen elérési lehetőséget?

Köszönöm.

Miki2

Köszönöm, közben rátaláltam.
Rosszul írtam be a témakört.