Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

ORCA17

És magad is hozzárendelhetsz billentyűkhöz műveleteket - de csak óvatosan!
A már meglévő alap funkciókat ne birizgáld.

Itt egy táblázat - karakterek és hozzátartozó kód számokkal.
Táblázat
A System HotKeys Setup menüt meghívva, a 999-es értékek átírásával Te is tudsz új funkciót előcsalogatni egy billentyű paranccsal.

Válassz ékezetes betűket(és írd fel egy füzetbe) amiket a MACH nem használ.

Továbbá, ha nagyon óvatosan akarsz valamelyik tengelyen mozogni, tartsd nyomva a jobboldali Ctrl (control) gombicot, majd billentyűzetről indítsd el a kívánt tengelyt.
Minden tengely léptetés után engedd fel az irányító billentyűt, de a Ctrl maradjon nyomva! Csak egy számjegynyit lép.

Sok sikert
Csaba

... egy olyan világban, ahol bármi lehetsz, légy kedves!

p3t7nebn6

Köszönöm !

bu0arb9jm

Szia, mit írjak be és hova scan kódot, hogy a START "1" a STOP "2" billentyű legyen? (az u és v helyett)

Borcz

Üdv nektek!

Találkoztatok olyannal hogy elindult magától a program? Mach3 fut.
Az Eger kurzor valószínűleg a start gombon volt, de akkor sem kéne... emberi kéz érintése nélkül.

Halottatok ilyenről eddig?

Üdv

Borcz

ORCA17

A már meglévő alap funkciókat ne birizgáld.[#wave][#wave]

Messer

Kb. 20 éve használom a Mach-ot és 2  napja történt meg nálam először ez az anomália.
Meglepetésemben 2 másodpercig hagytam "ámokfutni".
Szerintem nem a program volt a bűnös. A vezeték nélküli egér viccelhetett meg.
Nálam is a starton volt...

bu0arb9jm

Szia,
igazad van, eddig még mindig ráfáztam hasonló beavatkozásra...
de azért csábító lenne  a dolog, mert installáltam egy joysticket, de nagyon sok gomb van rajta   :) keresgélni kell...
most egy wireless számbillentyűt használnék, a pozicionáláshoz
(munkaterület 1200*600 mm, és két gép, egy vízszintes, egy függőleges)
egyébként a 7 gomb gyárilag valami "0"-ra futás, a képernyőn nem találtam hozzá gombot...

bu0arb9jm

...egyébként meg a profiknak nincs ilyen egér "háziállat" a CNC rendszerükben...
:)

ORCA17

"joystick"[#rolleyes]...még nem  próbáltam és azt hiszem nem is akarom.
Túl kis "véletlen"-re is nagy galibát okozhat. Elég egy kis pöccentés és ha sebesség nincs levéve- nos a fantáziádra bízom mi történhet.
Az alapból használt billentyűket szerintem a programban lehet definiálni. De ezt egy programozásban jártastól kell megkérdezned

Én kézikereket használok ha nem írott programmal (Gkód) mozgatom a tengelyeket.

svejk

Anno Lovas Gyula barátunk írta, hogy a billentyűről való kezelés egyenes út a szerszámtöréshez... vagy valami ilyesmit.

és itt ugye nincs "helyesírás javító" :)

ORCA17

Nagy igazság lakozik a mondásban[#nyes]

A kézikeréknek akkor vettem a legnagyobb hasznát, mikor építettem a gépet és órázni kellett a síneket - vezetéknélküli volta, nagyobb mozgási szabadságot adott. Azóta jobbára csak a dobozában lustálkodik...

bu0arb9jm

Na, jó, rendben...
a fórumgazda amúgy is azt írta: "nyugodjak le a p...ba)
(az elején amikor mindent akartunk tőle... :)

egyébként is... hobby, habvágó,   ...soha nem fog megtérülni... :(
nem haboznak már az emberek...

Borcz

Nekem az egér vezetékes.
Hihetetlen. Nekem egy kicsit tovább ment. De nagy kár nem lett semmiben.
Valami napkitörés lehetett [#nyes][#nemtudom]

bu0arb9jm

Sziasztok,
 Mach3-ra installált kamerát hogyan láthatnám (wifin) hálózaton?
(ez lehetne az előbbi gondolat változata...

Autotec1

Főorsócsapágy