Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

svejk

Szia!

Dr.GoodMan-től vetted?

üdv: svejk

svejk

No kipróbáltam élesben ezt a Mach3-hoz való laser engravir plugint, de nekem ez nem kerek.

A két szélén -főleg az egyiken- gyakorlatilag megáll az X tengely.
Úgy 5000 mm/perces sebességnél már kezd kontrasztos lenni az égetés nyírfában, de ha lejjebb vagy feljebb viszem a sebességet akkor egyre haloványabb.

Saját eszemtől úgy gondolnám működni ha lassabban szalad a lézer fej akkor jobban éget.

Az előbb megnéztem még egyszer a PDF-et van ott a végén valami halandzsa a kernel frekiről meg miegymásról de én azt nem értem. :(

PSoft

Az a baj, hogy régen volt...felejtődnek a dolgok.[#rinya]
Megállásra nem emlékszem, de amit a sebességről írsz, én is tapasztaltam.
Meg kellett találni az optimumot, hogy miért így működött a plugin nem tudom, nem is igazán kerestem az okát.

A hatalmas englis tudásommal [#rinya] én a pdf-ből azt hámoztam ki, hogy csak 25kHz kernelfrekivel működik jól.
Valamit, még a "Ports & Pins" fülön is kellett pipálni, vagy...kivenni a pipát???
Talán, a "Sherline 1/2 pulse mode"-nál.

Én úgy tudom, a Tweaki koma ezt a plugint CO2 lézerhez "faragta", vagy optimalizálta, nem a diódákhoz.

A kék 2W-os hoz én nem is használtam a plugint, még előtte, az 1W-os infrával játszadoztam vele.

svejk

Köszi!

Minden esetre ez így szerintem felejtős.

Én még csak-csak néha elbíbelődök dolgokkal, de a barátom használni szeretné nem állítgatni. :(

svejk

Persze ingyen van és biztos vagyok benne sok munkája van benne a szerzőjének.

2f428kduf

Én is egy 555-ösre gondoltam, csak valahogy az alap áramot szeretném megadni a lézer-diódának.

GAtesz

Üdv!
Összeszereltem az asztalon az épülő gépem elektronikáját, tesztelés céljából. Az a problémám, hogy a léptető motorok csak egy irányba forognak. Állítgattam a setup-ban a kimeneti portokat, végigpróbáltam 1-9 ig mindet de nem jöttem rá, hogy mi a baj. A step jelek megvannak, de a DIR jel nincs. LPT breakout boardom van és TB6600-as driver. Mi lehet a gond? Üdv, Atesz

yy2yggmv7

Szia!
Ha a Setup-ban jól állítottad be a Dir-pineket (az LPT kártya bekötésének megfelelően és még a Port 1-et is kipipáltad)és ezek jók és mégsem működik,ellenőzizd, hogy az LPT-TB6600 driver összehuzalozása megfelelő e?
A dir+ -okat össze kell kötni a driver panelon, majd az LPT kártya +5v-jára kötni, és a Dir- -okat pedig a X, Y, Z, Direkre kötni.
Persze a PC LPT kimenete is lehet rossz, de ezt könnyen ki tudod mérni.
Irányváltásnál csak rámérsz, a dir pinre, és vagy 5V van, vagy nulla.
Ha nem boldogulsz hívj fel. 06 705002945

GAtesz

Köszönöm a segítséget.
Én alapból úgy kötöttem, hogy a negatív bemeneteket kötöttem GND-re, és a pozitív bemeneteket kötöttem az LPT kártyára.
Ez gond lehet?

GAtesz

Addig jutottam, hogy megvan az "A"és "Z" tengely, DIR és STEP jele. (A boardon jelölt kimenetek élnek) Az "X és "B" tengely STEP jele. Valamint a "B" tengely STEP jele. A többi nincs. Hol lehet? :) Rossz a Board, vagy az LPT kábel?

yy2yggmv7

MIlyen LPT kártyád van, tudsz egy típust és fótót küldeni róla?
Nekem gyanús amit a papírra leírtál, nem így szoktak lenni a
lábkiosztások.
Itt van egy fajta  a linken , nem tudom a tiéd milyen.

https://warp9td.com/images/BOB_Vendors/StepperOnline/ST-V2.pdf

GAtesz

Típusjelzés nélküli jószág.
Ha minden jól megy, a héten lesz egy másik. Addig meg kísérletezek ezzel. Az "A" és a "Z" kimeneten tudok működtetni két motort helyesen.

svejk

Elég elterjedt típus, csinálj légyszi a motor output konfig ablakról is egy képet.

000000000

Hagyd a fenébe ezeket a sok szempontból fölösleges, idétlen kártyákat, a step/dir LPT jeleket egyből az opto leválasztású meghajtóba kössed be.

dezsoe

Ennek a kártyának az egyedüli haszna az lehet, ha a printer portod 3,3 V-os és az kevés a meghajtónak. Azért itt a lábkiosztása, ezt kell beállítani a Mach-ban.