Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

ifarkas

"Nem hinném, hogy egy másolás megoldaná a problémám."
Átmásoltam és most már ez is működik.
Nagyon köszönöm, sokat segítettél!

hedbu09tz

Megpróbáltam, de továbbra sem jó. Esetleg tudnál küldeni egy olyan linket, vagy valamit, ami működőképes. sajnos én nem értek annyira hozzá, de sima bemásolással nem működik.[#conf]

3wm3x3zz

Sziasztok   , van közöttünk olyan  aki   konfigurált  már  Mach3 vagy mach4  et   4  tengelyes  faipari    gépre? 3 tengely + hosszlyukfúró   + szerszámcserélő.+  fúró  aggregát  köszönöm.

svejk

Van itt valaki aki Mach3-mal kék lézer gravíroz?

Egy újdonsült barátom fejébe vette ezt a tervet.

Arra emlékszem, hogy van/volt a Csewe féle program ami a sebességgel variált, de úgy rémlik közkézen forgott olyan is ami a lézert PWM-mel vezérelte.

Kérlek benneteket osszátok meg a tapasztalatotokat!

gabi

Szia
A kék fórumon megtalálod

PSoft

Olyat tudok mondani, aki régebben gravírozgatott Mach3 segítségével egy 2W-os kék lézerrel.
A G-kód generálásra raszteres képeknél az általad is említett Csewe-féle G-Ray programocskát használta, vektoros munkáknál meg, az Aspire valamelyik régebbi -talán a 4-es- verzióját.

A Mach későbbi verziói le tudták "játszani" a Csewe-féle programocska sebesség vezérlésre generált G-kódjait. Épp ezért, elég volt a TTL mód raszteres munkáknál is.

Ugye köztudott, hogy Fórumtársunk programocskája nevetségesen, igaztalanul, előítéletesen, szubjektív módon..."elvi hibásnak lett bélyegezve".[#vigyor]

Ennek ellenére...
Egész elfogadható eredményeket lehetett vele elérni, a nem is olyan egyszerű fotógravírozásban is.

svejk

Megkérhetlek, hogy segíts megkeresni?
Én azon a fórumon valahogy nem tudok kiigazodni. :(

PSoft

Devecz Miklós

dtb

Szabad bele vau-vau? Haladjunk a korral! [#kacsint]
Van egy olyan vektoros/grafikus program, hogy Inkscape. Bizonyára sokan ismeritek is. Lehet telepíteni, de lehet telepítés nélkül is futtatni, és teljesen ingyenes. Alapból tudja a raszterezés kismillió formáját, izlés, és igény szerinti kivitelezésben. Ingyenes mivolta miatt nagyon sok plugin, "beépülő" készült hozzá, olyanok is, amik a képi anyagot közvetlenül G-kódba tudják konvertálni, csak rá kell keresni.
Pl: Inkscape Laser Plug-In
vagy: Raster 2 Laser GCode generator ...ezeken kívül még kismillió van, ezeket csak a példa kedvéért tettem be.
Első körben biztos, hogy macerásabb lesz, mint egy korábbi, már kipróbált program, viszont a lehetőségek bőséges variációja bőven kárpótol a fáradozásért. [#kacsint]

PSoft

Persze, hogy szabad.:)

Nálam, egy mára már lezárult "korszak" ez a kis 2W-os, kék lézeres játék/szórakozás.
Nem azt mondom, hogy majd valamikor nem kerül elő újra, hisz még dobozában lapul egy Hebo-féle 5,5W-os példányom.
Többé-kevésbé, az Inkscape-t is "kiismertem" az elmúlt tavaszon, igaz nem a lézeres pluginja, hanem a tojásrajzolgatás kapcsán.[#kacsint]

gabi

A dot g pontokból rakja össze a képet.
Mi G-ray keressük.

PSoft

IdézMi G-ray keressük.

A kéken, ott van a lap tetején.
A magyar már nem, de Az angol nyelvű linkje, elérhető/letölthető.

gabi

Most látom csak PSOFT már válaszolt.
Én pár évvel ez előtt pirográfhoz használtam a programot.
Elég sok jó képet tudtam készíteni vele

000000000

Várom az a fotót, amikor pl. egy 0.1 mm raszterhálós totál fekete és totál fehér "sakktáblát" gravírozol ezzel a programmal, és pixelenként változik a szín.

Ha nem tudsz ilyen elkészült gravírozást elfogadható minőségben mutatni (már pedig az egységugrás dinamikai kihívások miatt reménytelen a helyzeted), akkor feleleges volt az elvi hibás programot védened valótlan jelzőid közepette.