Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

ens4xcz9

köszönöm az eddigi segítségeteket, Robsy fórumtárs instruálása igazított útba az alagút végéhez. Elindultam a fény felé :-)

ens4xcz9

és ma még nem ittam egy kortyot sem... :-)

n6dpcasbh

Sziasztok,
Esztergálásnál különböző időnként kiadja a Dwell active, hibát. Eddig ilyen sose volt, mi miatt lehet?

2am4nwzib

Nagyméretű G-kodnál szokta ezt csinálni , meg persze a kép(screen)  forgatás/ mozgatásnál jelenik meg .
Nagyobb videokártya használata ajánlott

KoLa

A Mach3-nál a kód futtatása előtt állítsd be a szerszámpálya megjelenítést, mert különben még, belefagy!
Ez volt a tapasztalatom a Mach3-as eszterga használata közben, nem érdemes még beleklikkelni sem a szerszámpálya megjelenítésbe, nemhogy görgőzni!forgatni jobbgombbal.

Ugyanezen a számítógépen a linuxcnc szerszámpályája, autocad rajz minőségben és nagyíthatóságban, menetvágás közben is, egérrel rángatható ide-oda, nagyítható, kicsinyíthető stb...
0.01 mm-t teljes képernyőméretig lehet nagyítani a szerszámpályán, tök jó! mert megjegyzi a bejárt szerszámpályát és ha módosítunk, majd újrabetöltjük, jól látszik más színnel a módosítás, szembeötlik ha valahol hiba van.

Mindezt 5-6 évvel ezelőtti tapasztalok alapján irom,azóta már biztos javult a Mach3!

KoLa

Különben az UCCNC-nek is ilyen béna a szerszámpálya megjelenítése mint a Mach3-nak.

zt2c4wh9

Nem, különben az UCCNC-nek nem ilyen béna a szerszámpályája. Nem fagy bele, ha munka közben beleklikkelsz, forgatsz, nagyítasz stb. Sőt, úgy van megcsinálva, hogy a szerszámpálya mozgatás forgatás stb. egyáltalán nem terheli a számítógép processzorát.
De gondolom sosem használtad az UCCNC-t így részedről ez csak egy feltételezés, amit tényként közöltél...

zt2c4wh9

És valóban a Mach3 ráterhel a számítógép procira, ami miatt akár bele is "fagyhat" a szerszámpálya mozgatásba, forgatásba stb. ennek az oka egyszerű, nem állandó időzítéssel csinálták meg a nézőke update-elését, hanem eseményvezérelten. Elég nagy hiba...

tibs

Ha elég nagy a pálya belefagy akkor is ha hozzá sem nyúlsz.
Ez személyes tapasztalatom.
Én ki szoktam kapcsolni.

000000000

% más post bent hagynak vagy egy nem lezárt sor(enter) g kodban ezektől mach3 simán hülyét kap meg áll ....[#nyes]

2am4nwzib

Itt egy kb 50000soros G-kod Mach3(v2.63) ezekkel a Pc paraméterekkel , nem fagy le .....stb .

2am4nwzib

Egy nagyobb felbontású kép a  szerszám pályáról.

zt2c4wh9

50000 g-kód sor az még nem annyira sok. Meg persze attól is függ, hogy milyen a kód. Egy lineáris mozgás (G0/G1) egy vektorból is kirajzolható, míg egy körhöz (G2/G3) sok vektor kell.
De amúgy az OpenGL-nek 50000 vektor az nagyon kevés, azzal egyszerűen megbírkózik. Gondok a sokmillió vektoroknál kezdődnek.

A másik dolog, hogy nyomtató porttal vagy mozgásvezérlővel használod a Mach3-at.
Mozgásvezérlő ugyanis puffereli a mozgásadatokat, emiatt, ha a számítógépet túlterheled egy időre, akkor se akad meg a mozgás. Nyomtatóporttal viszont a számítógép küldi közvetlenül a jeleket és így ha a számítógép túlterhelődik akár egy pillanatra is, akkor a mozgás megtorpan.

Szóval baj főleg akkor van, ha nyomtatóporttal van használva egy gyengécske videókártyával és nagy mennyiségű rajzvektorból álló g-kóddal.

ifarkas

Sziasztok!
Használ-e valaki Mach3 esztergánál, első/hátsó szerszámtartó váltást, mert nekem nem sikerül.
Amikor megpróbálok hátsó(Rear) szerszámot hozzáadni, teljesen összezavarodik a szerszám tábla(ToolTable).

Miki2

Ne erölködj, nem fog működni.
Én használtam a korábbi gépemen.
Egyszerűen az "X" értékeket negatívként kell megadni.