Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

svejk

PSoft

Kecskemétre úgy is el lehet jutni Veszprémből, hogy útba ejtem Sopront.[#smile]

svejk

Jobb is lenne ha hoznál egy pár üveg Sopronit. :)

dtb

...csak mint lehetőség, olyan nem lehet, hogy a (számunkra ismeretlen) tervezőprogramod adja ki rosszul a kódot, mert az van rosszul beparaméterezve?
Egyébként a Mach3-nak az alap beállítása nem kíván mérnöki diplomát...

noctiluxx

Most én is jártam úgy, hogy az egyik tengely csak egy irányba volt hajlandó menni. Egy másik profilból klónoztam, ahol a tengely enable-je a másik stepje volt. Magyarul egy kimenet 2 helyre volt beállítva..

noctiluxx

Az hogy lehet, hogy egyik gépen lfut egy vb script, a másikon pedig internal error <code> hibával leáll?
Szerszámméréshez hazsnálok egy kódot..
Amelyiken megy az egy xp lpt porttal, a másik egy win7 laptop uc400eth-el.

2am4nwzib

Hadd találjam ki,  win7 laptop uc400 történik ez ?

2am4nwzib

A legstabilabb változata Mach3-nak ;Mach3/2.63(LPT-re)

noctiluxx

A probing mozgásra (Code "G90 G31Z-30. F30") dobott errort. Beállítottam a safe z-t, azóta megy. Lehetett volna informatívabb a hibaüzenet....

b4nm7gjvr

A "Válasz erre" gombot használjad, hogy más is lássa kinek írod amit írsz!

noctiluxx

Igenigenigen, bár az utolsót - gondolván univerzális info - kb mindenkinek címeztem ;)

kua93zk4w

Sziasztok!
Referencia kapcsoló beállításához szeretnék segítséget kérni.
Induktív érzékelőt szereltem fel a gépre,referencia pontnak vagy fix null pontnak szeretném használni.
Hogy és hol tudom beállítani hogy elmenjenek a kapcsolóig a tengelyek.
Ha X-- ra állítottam végállásként működtek, de X home kapcsolóval nem boldogultam.
Hogy lehet beállítani hogy elinduljon a kapcsolók felé?

Segítséget előre is köszi.
Attila

TBS-TEAM

József

kua93zk4w

Köszönöm!
De még kellene valami okosság.
Elindul az érzékelő felé de nem állítja meg.
Próbáltam többféle beállítással,de nem akar megállni a kapcsolónál csak akkor ha végállás kapcsolónak használom.
Hol ronthatom el?

5kfiyrw95

Célszerű minden tengelyen kettő darab végálláskapcsolót használni és ebből valamelyiket kinevezni egyben hóming kapcsolónak is.Így elég 3 bemenet a végállásokhoz és a hominghoz. Referencia pont felvételekor nem működik a  Hard limit funkció , majd a homing befejeztével a kapcsolók újra végálláskapcsolóként működhetnek. Vedd a Z+ és Z- kapcsolókat egy bemenetre a vezérlődön X+ és X+ kapcsolókat egy bemenetre, Y+ és Y- kapcsolókat egy bemenetre. A Mach3/config/Port and Pins/Input Signals-ban Beállítod X+, X-, X Home, Mindegyikhez: Port:1  Pin : (a vezérlődön a X+X- vezetékek által használt PIN száma) Legyen mindegyik Enable.Azt hogy AKTIV Low vagy High az Automated Setup segít eldönteni. Emulatednél legyen :X. Ez összes tengely kapcsolóit állítsd be ugyanígy. Ezután  Config/homing-limits/ Ha a Home Neg-hez pipát teszel akkor a negatív irányba keresi a Home kapcsolót. Ha az x-et otthagyod akkor pozitiv irányba fogja keresni a Home kapcsolót. Auto zero is legyen kipipálva. Ebben az ablakban tudog beállítani a soft limitet is