Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

ludus

Sziasztok!
Lehet hogy badarságot kérdezek de kezdőként kérem nézzétek el nekem...
MACH3-hoz készült screenset-et lehet valamilyen ingyenes szoftverrel használni?
Gondolok itt a https://www.machsupport.com/downloads-updates/screensets/ oldalon található Coilwinder screenset-re.
2 motor vezérléséhez milyen USB illesztőkártyát ajánlotok?
Köszönöm a segítséget!
ludus

vadember

Igen. [#t175p17332#]

svejk

Lenne még egy jó kis számteches kérdésem.
Egy feltelepített Mach3-ról az elindítása nélkül melyik file-ból lehet kiolvasni, hogy melyik verzió?

Béni

x:\Mach3\Uninstall\uninstall.xml:

...
<Name>%ProductVer%</Name>
<Value>3.043.059</Value>
...

Vagy: Mach3.exe fájlban erre a szövegre keresve: "Version R"

dtb

A futtatható exe-t megkeresni, jobb egérgomb, -> tulajdonságok -> verzió.

svejk

köszi!

Az uninstal-ban csak akkor szerepel ha már volt uninstall.

Az exe.ben viszont megtaláltam.[#worship]

svejk

Az hülyeséget mond. (1.0.0.1-et)

sasi

SEGÍTSÉG, BÉNA VAGYOK!

Adott egy számítógép, melyre XP van telepítve, melyet évekig naponta használtam, tele programokkal és szeméttel. A rajta lévő Mach3-at csak kódok generálására és tesztelésre használtam, géphez nem volt kötve.

Most új feladatot kapott, egy léptetőmotort kell hajtania, amit hibátlanul teljesít is.

Csakhogy, a számítógépnek egy időben kezelnie kellene egy kamerát is (USB2.0 YW500 Camera), melyet az XP alatt nem tudok életre kelteni.

Gondoltam semmi gond, winyó van, két új partíció, egy Mach3 alá konfigurált XP, a másikra Win7.

Fél siker, Win7 alatt a kamera működik, viszont a Mach3 lépést veszt, sőt még az újonnan telepített XP alatt is.

A hardver változatlan, a Mach3 azonos verzió, az *.xml fájlok és a beállítások azonosnak tűnnek, de valamit biztosan elbaltáztam. Vajon mit?

Megmutatom, mire akarom használni az összeállítást, ami provizórikus, a feladat elvégzés után szétszedésre kerül. A hajtás elfekvő egységekből lett összerakva, ezért tűnhet túlméretezettnek, és bonyolultnak... (PC táp 12V+DC-DC konverter 70V ki).

svejk

Hűdefacamá'!  de mi ez? :)

sasi

8 mm-es filmdigitalizáló. Ebben az összeállításban kockánként fotózza a filmet, amit egy szoftver összefűz.

A fotófeltétet digitális kamerára is lehet cserélni, de ennek a képminősége rosszabb. A hangos filmjeimet fogom így digitalizálni. Kockázással is megoldható lenne, de macerás a kivitelezése.

PSoft

Én, valami lyukszalagos lézerágyúra gondoltam első látásra,[#vigyor2] de már tudom, @sasi...megmondta a tutit.

svejk

Aha!

Titkon reméltem, hogy találok benne Zeiss alkatrészt. [#wink]

dtb

A kinaival időnként megszívja az ember, mert a krixkrax írásukat nehéz értelmezni.
Jó USB portra dugtad a kamerát?
Esetleg a saját oldalán található programokat nézted?
http://www.yangwangzhe.com/en/download.php
vagy ha az nem jön be, akkor egy "univerzális":https://www.driverscape.com/download/usb2.0-camera

ebalint

Elvileg kéne menni XP -n :SW és leírás

Bocs, ha már próbáltad.

sasi

dtb és ebalint, köszönöm a linkeket.
Eddig sajnos nem sikerült kompatibilis meghajtót találni.
Annyit értem el, hogy XP alatt némely alkalmazásban megjelenik egy rossz minőségű kép. A driver általános Windows.