Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

vadember

[#csodalk][#csodalk]
Legalább egy linket tegyél be róla mit vettél! Anélkül hogy várhatsz segítséget?

svejk

Oszt' milyet? Francia vagy magyar kártyát?
Miért nem onnan kéred a segítséget ahonnan vetted?

6ms4y9x7

Írtam a kínai spanoknak is.. Hátha segítenek de eddig semmi

svejk

Barátomnak kékhalálozik az LPT-s Mach3-as PC-je.
Régi darab púpos kondikkal stb...

Hirtelen ilyen AMD-seket tudtam szerezni olcsón
3 GB-os Phenom proci, 4 GB RAM, 250 GB winyó
HD 4200-as alaplapi videókártya.
Raktam bele egy PCI-os MOSCHIP MCS9865-ös LPT portos kártyát.
XP-t tettem vissza rá.

Egyelőre a drivertest szépet mutat.
Kíváncsi leszek rá hogy muzsikál.

Volt egyszer egy optimalizációs ajánlás, hogy mit érdemes engedélyezni, letiltani a Mach3-hoz.
Segítsetek nem találom. :(

svejk

dtb

...csak azt nem értem, miért nem másolod akár az XML-t, akár az egész mach3 könyvtárat?
Feltelepíted szűzen, felrakja a drivert, utána meg felülírod a régiről másolttal. Csont nélkül megy.

svejk

Nem értelek... komplett vas csere van.
A mach3 áthozásával nincs gond.

svejk

Hoppá!

Most látom ebben még van az alaplapon LPT port tüskesor, nem is kell  PCI-os LPT kártya!

No akkor még jobban megérte. :)

ab

Mach3 mit szeret még? 7-es windows 32bit, 64bit? Egyelőre lpt kimenet, próbákhoz. Majd mozgásvezérlővel (típus még nem tiszta, de mach3 kompatibilis biztosan - talan pokeys eth).
Tervezéstől a kivitelezésig. Alkatrész-, gépgyártás, automatizálás.

svejk

dtb

Hát csak mert kerested az optimalizálós beállításokat, mintha újra akarnád állítani elölről. Gondolom, a régi is jól be volt állítva. De mindegy, ezek szerint megoldódott.

vadember

A Windows beállításait kereste ,nem a Mach3-ét. Az nincs a XML-ben letárolva.

svejk

22pkusuaf

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy Windows 7 alatt jól fut-e a Mach 3?