Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

55xuwevre

Sziasztok!
Hogyan tudom megválasztani g2 vagy g3 irányba mozogjon?

svejk

a maró fölött, CW vagy CCW

55xuwevre

Dezső

Megoldott a méret problémám! Amint írtad, DIP kapcsolókkal volt a gond, nem ugyanaz a számozás a meghajtón mint a mellékelt dokumentációba:-(
Most 1/4 mikrolépés és 3,3A van állítva és szépen muzsikál!
Már csak forgatót kell beállítanom, csak még nem tudom hogyan kell:-)

Miki2

Nálam a motor ->tokmány áttétel 1:54
A léptecs felbontása 800 lépés/fordulat
Ebből számolható, hogy a tokmány egy körülfordulásához 43200 impulzusra van szükség.
Ez egy fokra számítva 43200/360=120.
Tehát ennyi impulzus kell egy foknyi elfordulásra.
A 4. tengelyt (nálam A) forgó tengelynek kell dekralálni.
Ki kell pipálni a megfelelő helyen a config menüben.

Dezső

Szervusz.
Akkor az én esetemben ez 200 (lépés) x 4 (1/4 mikró lépések) x 20 (áttétel arány 20:1) : 360 (fok) = 44.4444444 lépés?
A 44.4444 kell beírnom a motor tuning steps per mezőbe????

Miki2

Igen.
ha 44.44444-et írsz be a step/unit rublikába, és a forgató tengelyét forgó tengelynek állítottad be a general config menüben.
Így ha az MBA-ba beírsz 360-at, a tokmány pontosan 1 kört fog megtenni.
Szerencsés lenne az áttételeden módosítani.
mondjuk 1:27 vagy az 1:54 kerek számot eredményezne és a megnövelné az ismétlési pontosságot.

Miki2

1:27 áttételnél 60 impulzus/fok lenne a felbontásod.
Ez kereken 1 szögperc.

Dezső

Köszönöm a segítséget!
Ez a (20:1)söghajtomű volt kéznél. Ha lesz rá módom akkor lecserélem az általad ajánlt áttétel arányúra.

umcdfiahe

Van egy olyan kérdésem hogy meg szeretném változtatni az ablak méretét hogy kitöltése a képernyőt most 800x600-ban tölti ki az én felbontásom 1280x1024 erre szeretném beállítani.

svejk

Config/general config... jobb alsó sarok

umcdfiahe

Köszönöm este otthon megnézem.

umcdfiahe

Sikerült köszönöm.

angelero

Sziasztok!
Adott egy most vásárolt de régebbi (gravírozó) gép (Kuhlmann P20T). 1990-es gyártás, de 2004-ben fel lett újítva. (nem hobbi gravírozó) Léptető motoros, Berger Lahr vezérlővel (KIM500), saját programmal, vezérlővel. (Bes/P, BesGrav) amit én szeretnék lecserélni ha lehet Mach3-ra vagy megetetni G-kóddal a vezérlőjét. Soros porton keresztül kommunikál a géppel, de nem step/dir-es. Tud valaki ebben segíteni? Köszönöm!

6ms4y9x7

Sziasztok segítség kéne...! Rendeltem aliról egy kártyát ami elvileg xp vel és win7el kompatibilis minden szép és jó csak kellene hozzá egy illesztő program