Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Makk 3 sem kell hozzá.

s7manbs8

Ezt a kettőt megvéve szépen sorkapcsokkal össze tudod kötni a motor vezérlőkkel.

https://www.hestore.hu/prod_10035527.html
https://www.hestore.hu/prod_10037911.html

z2f2tz3pc

Sziasztok!
Miért van az, hogy amikor ref all home-t nyomok, akkor a Z tengely a felső végállástól továbbmegy? A végállásig megy rendesen, aztán lassan felkúszik még vagy 10mm-t. A program pedig fölfelé vinné a marófejet, nem pedig lefelé, mint normálisan. Olyan, mintha alsópontnak venné a felső végállást? Valami elállítódott? Volt valami restore setting, de most nem tölt be előzményeket, hogy visszaállítsam. Xp-t használok, volt 3 vírusom. Az érzékelőm opto-kapu. Mit ellenőrizzek?

juhasz

Nem lehet, hogy azon a kártyán az usb csak tápellátás? Mert nagyon úgy néz ki.

dtb

De bizony!

8yy3jmr2y

Sziasztok!

A következő problémával fordulnék Hozzátok:
A gépem látszólag jól működik, követi a szerszámpályát, végigfut a program, majd megáll a végén. Idáig minden rendben, de itt kezdődnek a bajok. Amikor visszaállítanám nullára a tengelyeket, elindulnak, de hangos darálás, csörömpölés majd gyorsan nyomok egy e-stop-ot. Arra gondoltam, hogy a nullára állás egy gyors folyamat és a léptetők még nincsenek jól behangolva, lépést vesztenek stb, tehát túl gyorsra vannak beállítva. Ha belépek a motor tuning ablakba ott viszont nem működik a billentyűzet, nem tudom tesztelni a sebesség/gyorsulás beállításokat( Motortuning ablak nélkül működik a jobbra-balra fel-le, pgup-pgdown billentyű). Illetve ha motortuning ablakban vagyok, akkor mondjuk szeretném mozgatni az x tengelyt a jobbra-balra nyíllal, nem reagál, viszont ha megnyomom a fel-le gombot a billentyűzeten, megindul az x tengely egy picit, de csak úgy röccen egyet. Ha a motortuning ablak nélkül vezérlek a billentyűkkel, akkor viszont minden tengely a hozzárendelt gombra rendesen mozog(na), ugyanis valamikor (elég sűrűn) így is megállnak mindenféle zaj és hibajelzés nélkül. Például nyomom a balra nyilat, elindul az x tengely balra, majd pár cm (változó) megáll, se jobbra, se balra. Viszont ha bármely tengelyt csak egy picit is elindítom, utána megint tudom mozgatni az x-et, de megint csak pár centit. Ez bármely tengelyre igaz, ha az egyik megáll, akkor a másik megindításával egy kicsit újra működik.
Ebben szeretnék segítséget kérni.
A program Mach3, a cnc dupla (master/slave) y tengelyes.
Köszönöm!

8yy3jmr2y

Bocsánat, módosítanék:
Azt hiszem rájöttem hogyan kell használni a motor tuningot, részrevettem, hogy ilyenkor csak a fel le nyíl gombok működnek a kiválasztott tengelyen.(?) Viszont így mindegyik kiválasztott léptető egyformán rángatva működik a megfelelő irányba. Sebesség és gyorsulás állítgatására sem hagyják abba, csak a rángatás sebessége változik a beállításoknak megfelelően. Kb.4 elindulás/megállás egyenlő ütemben másodpercenként.
Mit tegyek?

8yy3jmr2y

Ja, és nem motortuning módban továbbra is szépen mennek, nem rángatnak.

D.Laci

Milyen PC?
Mekkora  a kernelfrekvencia?

8yy3jmr2y

1,6 GHz pentium, 1,5Gb ram win Xp. asztali PC.
Kernel:25000Hz

D.Laci

Az jó.

A motortuning beállításai?
Milyen gép?

8yy3jmr2y

A gép: 2x2,1Nm y tengely, 4Nm x tengely 2,1 Nm ztengely. 20x5-ös golyósorsók, 1:1 meghajtás.

8yy3jmr2y

Motor tuning

8yy3jmr2y

8yy3jmr2y

4db DM556D motorvezérlő (mikrolépés 800-on)
300w-os táp 42V 16800uF
LPT illesztő kártya 3V3 (CNCPart.hu)
UC100 vezérlő