Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

0cphxg8ns

Ez szuper!
Már csak a fizetós/free közt (a gyakori update en kívül) vacilálok, meg hogy nem találok árat, mennyibe kerülne.
A Te verziód miben más? :)
Mit ajánlasz, mit használjak? Free-t, az advanced-et (ami nem tudom mennyibe kerül), vagy a Tied? :P
Ez beugratós kérdés. :D

0cphxg8ns

Betöltöttem egy minta Gkód-ot, az általad ajánlott programba, és csak a G00 parancsokat látta el hivatkozásokkal (a magassági mintavételezés értékeivel kiegészítve a kódot), de a G01-es parancsok maradtak hagyományos Z elmozdulás nélküliek. Ez mitől van?

dezsoe

Jó kérdés. Esetleg dobd át emilben az eredeti kódot és megnézem. Én a free 0.7.7-es exe-t használtam, az jól működött, nem is fejlesztik szerintem száz éve.

0cphxg8ns

Nos a probléma megoldódott, hála neked (levelezés útján), és mégpedig az volt a gond, hogy én rosszul kalibráltam a cnc tengelyeit. Nekem (egyéni elképzelés) a Z tengely lefele növekedett, ezért a PCB-GCODE generátor gyors mozgású utakat írt le (fejjel lefele mozogva?), amihez az Autoleveller program nem akart hozzárendelni kompenzációs pályát.

A tengelyemet megfordítva (mach-ban), a gyorsbillentyűket hozzá igazítva az Eagle-ből már nem negálba generáltam Gkódot, és azt autoleveller-eztem, máris jó volt a dolog!

Esti tanulság számomra: Kövesd a szabványt! :)
Köszönöm Dezsoe kollégának a hatékony segítségét, türelmét!

vadember

20 Font az örök frissítés.
Autoleveller

000000000

VALAKI!?

Kérlek segíts, ha tudsz.
Telepítettem egy Mach3 -at. Minden normálisan működik, kivétel a kézi mozgatás.
Minden tengelynél bekorlátozódik a max sebesség, bármit, bárhová állítok. Ráadásul, nem reagál a sift gombra sem. Bármit írok be a tab-os menübe. A kézi sebesség nem változik.
A tab-os menübe visszajelez, ha siftet nyomok.

Ilyennel jelenséggel még nem találkoztam.
Valahol, valami kipipálni, bepipálni, beírni, kitörölni kellene? Vagy ......?

2am4nwzib

Hello
Danibá60
Talán nem a Mach3 R3 043.045 ról van szó ?

000000000

Nem.
Ez a R3.042.021 verzió.
Az érdekes az, hogy ez a PC. 3 CNC gépet vezérel 5 féle XML-t használva. egyikkel sincs semmi gond.
Most áthoztam egy másik gép XML-jét és ez a hiba van.
A máik PC-n jól fut ez az XML. Nem értem.

Ami érdekes, hogy a settings fül alatt az OverRide limits villog. Nem tudom kikapcsolni.
Valahol itt lehet a kutyus elásva.[#nemtudom]

2am4nwzib

Gecko G540 Mach3 használod ?

000000000

Nem.
Léptetős rendszer.

2am4nwzib

Annyi minden lehet ; Win azonos ? Win alatt futó (NetFramework ...stb)

2am4nwzib

Vigyázat az XML nem ment el minden beállítás , érdemes átnézni a General Config-ot.

000000000

Kösz, hogy foglalkoztál vele.
XML-t vittem már annyiféle PC-re laptopra, soha nem volt ilyen, sőt semmilyen gondom belőle, csak most van ez.
Abba bíztam, hátha valakinek volt már ilyen baja és elárulja a megoldást.
Majd kitalálok valamit.

000000000

Mindent átnéztem, összehasonlítottam. Semmi eltérés. Kivéve az a villogás.

2am4nwzib

Pedig kell hogy legyen ott valami (nem hiszem hogy itt most valaki tud  neked segíteni) rájössz majd magad.