Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

svejk

Nem én találtam ki, én csak tapasztalom. :)

5kfiyrw95

Tudna valaki segiteni nekem abban hogy az ASPIRE-ban melyik tap formátumot válasszam (mm ) G.kód mentésként ami kompatibilis a Mach3-al és nem fog benne hibákat találni ha egyébként jók a beállitások ?

2am4nwzib

Mindegyik kompatibilis a Mach3-al(mm)
1) ATC- automatikus szerszámváltás
2) arc- beírja a G2/G3
3) WRAP - 2D egy henger felületre
mindegyik szerkeszthető ,,Notepad,,(txt) és átnevezhető (NC,CNC...stb)ezeket is beolvassa a Mach.

5kfiyrw95

Köszönöm a választ. Csak azért kérdeztem mivel ugyanazt az elkészitett munkát próbáltam kiirni különböző mentási lehetőségekkel. Van amit tökéletesen futtat a Mach és van olyan ahol a G kódban egy csomó szintaktikai hibát talál és csak ezek javitásával működik rendesen

2am4nwzib

,,szintaktikai,,
erre gondolsz (kép)  ?
Ez az egyik legpontosabb/jobb megmunkálási szerszámpálya , kár  hogy a mach3 csak egy síkban(x,y)és nem szimultán (y,z/x,z) tudja kezelni.

s7manbs8

A Mach3-ban a G31 hogy működik, mit is csinál pontosan ? Tudja valaki ?

Valami elektromos zavar miatt valószínűleg nem jól működik.

2am4nwzib

G31 Probe/szerszámhosszmérő rendszerekhez használatos
Mach3 a G31-re vonatkozó magyarázata/hibajelentés  itt

s7manbs8

5kfiyrw95

Olyan hibára gondolok ,Pl a program elején G4 x4 várakozást
Csak ugy fogadja el ha javitom G4 P4 -re

2am4nwzib

,,G4,,
Ez megtartja a tengelyek mozgását a P-szám által meghatározott másodpercben vagy milliszekundumban. A használandó időegység a Config> Logic párbeszédablakban van beállítva. Például, ha a másodpercre van beállítva, a G4 P0.5 fél másodpercig marad.
Ha ,,x,,et ir be a G4-után akkor Aspire hiba.

2am4nwzib

Itt HyperMill post-proceszor (Fanuc3X/4X) Mach3-ra

2am4nwzib

Itt Vero Visi post-proceszor Mach3-ra.

dravecz

Üdv.

Kis segítséget kérnék tőletek.

A mellékelt képen látszik a hibakód.
Mi lehet a gond?
A gépet szinte minden nap használom, tegnap is ment és nem volt vele gond. Ugyanez a gkód ment rajta tegnap is.
Ma reggeli bekapcsolás után meg ezt írja ki mikor elindulna a folyamat.

Előre is köszi.
Zoli

2am4nwzib

Üdv
Zárd be a Mach3-at és indítsa újra a Windowst.
( a PC-nek nem hiszem hogy jót tesz az alacsony hőmérséklet)

000000000

10 - 15 fok alatt mindenféle bajok elő szoktak jönni. Főleg indításkor.
Lehet, nálad is ez a gond.