Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

D.Laci

Rég nem használok léptetőmotort, de ránézésre elég rossz összeállítás.
1:3 lassítás legalább elférne. Keskenyebb szíjtárcsákkal.

8yy3jmr2y

borvendeg

Sziasztok!

Safe Z beállításával kapcsolatban felmerült bennem egy kérdés.

Beállítok egy safe Z értéket a "config"--->Safe Z setupban.

Beállítok egy safe Z értéket a G kódban(ezt a vcarve csinálja)

Ha a két safe Z különbözik mi történik? Kezdéskor használja a G kódban lévőt, ha meg mondjuk lestoppoltam akkor a configban beállítottat? Nem akad össze a két különböző érték?

üdv.

dtb

A motor tuning részben a tengelyek a "G0", vagyis a maximális sebességel mozognak. Itt tudod finomhangolni, hogy ne rángasson, stb. Ha ezt bezárod, és bármelyik normál képernyőn nyomsz egy TAB billentyűt, akkor előjön egy beállítás, hogy alap esetben, a billentyűről vagy MPG-ről vezérelve a G0 hány százaléka legyen az alapértelmezett sebesség. Neked ez valószínűleg kicsire van állítva, de ha programsorból G0-t futtatsz, akkor ugyanúgy rángatni fog. (szerintem)
Vagy vegyél vissza a sebességből, vagy adjál lassabb gyorsulást :-)

nadas

Sziasztok,

Új tag vagyok a CNC építési csoportban, agoogle segítségével sem tudom megoldani a problémáám, ezért hozzátok fordulnék az alábbi témával kapcsolatosan.

vettem egy USB Mach3 vezérlőt(BSMCEO4u-pp)+3db TB6600 stepper drive-t. Korábban cnc shield V3 volt grbl vezérléssel, de gyengének bizonyult.

A tengelyeket sikerült konfigurálni, vizont az INPUT/OUTPUT nem akar működni. 5V Relé vezérelt Spindle-t szerenék hajtani, de az istenért sem találom a helyes beállyítást.  
A lényeg, hogy semmi infót nem adtak hozzá a Pin kiosztásról. Hasonló elvű bekötési instrukcióval sem szolgál a google.Csatoltam egy képet a board-ról. Remélem valaki már találkozott ezzel a típussal.
Minden segítséget köszönettel veszek.

dtb

Szerintem __ ITT__ megtalálsz mindent hozzá.
Íg keresés közben nekem úgy tűnik töb néven is fut ez az eszköz.

nadas

Köszönöm az infót.Ma este kipróbálom.

Dezső

Sziasztok!
Egy kis segítséget kérek. Új vezérlőt kapót a gépem, megvolt a Mach3 beállítás, motor tuning, stb. Eső próbamarásnál szembesültem a ténnyel, hogy nem  méretarányos a marás a g-koddal, jóval kis sebre sikerült:-( Nem torz csak, csak fele akkorára sikerült mint amennyire terveztem.
Mit csináltam rosszul a beállítások során?
Segítségeteket előre köszönöm!

9pk59nuy

Rosszul lett beállítva a lépés/mm. A motor tuning megnyitása után korrigáld.

Dezső

A lépés/mm az jó, a régi vezérlő adatai lettek beírva! A lépés/mm rossz lenne akkor a mart relief torzulna. Mach3  felületén  mind 4 tengely valós adatokat jelzi munka közben, sajnos a munkadarab fele akóra lesz:-( Ráadásul a maró home módba ugyan oda áll vissza!

vadember

A vezérlőn a mikrolépés kapcsolót is ugyan arra az értékre állítottad mint az előzőnél?

Dezső

Szia.
Igen és a Mach3-ba is kivan pipálva! De ha kiveszem a pipát ugyan úgy viselkedik!

9pk59nuy

A lépés/mm akkor van jól beállítva, amikor a teljes léptető lánc megfelelő beállítású. Az ablakba hiába írsz az áttételnek megfelelő számított értéket, ha Vadember által is említett mikrolépés beállítás nem azt az elmozdulást hajtja végre amit vártál.
Ha a vezérlőn nem lehet már állítani, akkor a motortuningba írd be a megváltoztatott értéket. Minden tengelyre a megfelelőt!

Dezső

Kedves tóthz.

Ezekkel a lépés/mm üzemelt a gép közel 5 évig! Most is kézivezérelt módon a kijelzőn számlált 100mm megegyezik a marószerszám megtett 100 milliméterével és ez mind három tengelynél kiprobáltam. A gond akkor kezdődik mikor a munkadarabot kell marni g-kódból, akkor felezi meg a szerszámpályát.

vadember

Írd már le a paramétereket!
Motor alap felbontás, mikrostep beállítás a vezérlőn, az orsó emelkedése, és mennyi az 1 mm-re eső lépésszám amit a motortuning ablakban beírtál.