Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

Felületesen követem : de nem DIR akar az lenni ?

6ms4y9x7

Nemtudom mi lehet a sztory de nem változik semmi.... Valami más ötlet esetleg? Az a legnagyobb bajom hogy tervező programot nem tudok használni mert a zfogásvételt a gép pluszba veszi

000000000

Cseréld fel a léptetőmotorod egyik tekercsének a kivezetéseit a vezérlő bekötésnél.

dtb

de, csak már én is belekavarodok.

dtb

Rossz irányba indul neki a motor, elég a DIR nél megcserélni az aktive low értéket.

konvoid

" Az a legnagyobb bajom hogy tervező programot nem tudok használni mert a zfogásvételt a gép pluszba veszi "

Kézi üzemmódban a " Z " tengely az irányoknak megfelelően mozog ?

svejk

Nem, elég megcserélni a léptetőmotor vezetékét.[#circling]
Mindig az egyszerűbb megoldás a jobb.

Látod, a koma már két napja kínlódik vele pedig csak két szál drót és semmi szoftveres, hatodikszint alá elrejtetett opciót nem kell birizgálni.

tibs

Állítsd be a DIR-t hogy programból jó írányba menjen.
Utána újra kell konfigurálnod a JOG gombokat a hotkey ablakban. [#kacsint]

000000000

[#eljen]
Így van, beírásai alapján mire belép a megfelelő csicsa ablakba, meg klikkelget még utána össze-vissza, már régen megcserélte a drótokat. Pont ezért javasoltam a "csavarhúzós" megoldást.

dtb

Igazatok van, de kinek a pap, kinek a papné.
De. Egy beírás alapján nem lehet tudni, hogy műszaki érzéke nagyobb, vagy a számítógépes ismerete. (vagy egyik se jellemző) ...és a vezeték cserét is el lehet ám qurni, és utána csak remeg a motor. Akkor?

6ms4y9x7

Próbáltam már cserélgetni a vezetékeket próbáltam már mindent... Biztos hogy valahol a mach3"ban át lehet írni csak hol??? Egyszerűbb alkatrészekre megírom a programot de ahol több zseb meg ez az van oda már nem.. Főleg így hogy nem ismeri a while ciklist....

ANTAL GÁBOR

Én úgy kezdeném hogy pár dolgot kitöltenék a regisztrációban  . A minap ( úgy 4 napja ) segítő szándékkal írtam egy másik " bénázónak " No azt sem mondta hogy bakfitty  ( a nick  neve "a " betűvel kezdődik)  
 Lassan belefárad az ember [#kacsint]

PSoft

Te még...ilyenen fönnakadsz?

svejk

- Kaptál két korrekt megoldást a problémádra.
- Van a Mach3-nak rendes manuálja, sőt magyarra is le van fordítva.

- de végszükségben, vészhelyzetben pár gombnyomással maga a G-kódban is megfordíthatod az előjelet egy szövegszerkesztő segítségével.

Mit vársz még, menjünk oda és csináljuk meg helyetted?

PSoft