Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

996dwuf96

Szia !
Küzdöttem ilyen jellegü hibával.Dombormű marásnál  szép lassan mindig lejebb ment a Z tengely a végén már majd az asztalba kötött ki a gravír tű [#csodalk]Tekintélyes mennyiségü anyag és gépóra ment veszendőben mert a hiba nagyon lassan jött elő és sokáig felsem tünt. Minden gyanuba keverhető dolgot átnéztem ,  a végén még az esetleges Z tengely szorulást is néztem  és semmit nem találtam.Pedig végig ott volt az órom előtt a hiba.A Z motor csatija.Számitógép tápegységben használatos 4 pólusu csatlakozóban volt laza érintkezés.Soha megnem találom ha nem tapintom meg a csatit és nem találom melegnek(nem forrónak !!!!) Hogy a motor melyik tekercse nem kapott normális villanyt soha nem keresgéltem mert hirtelen felindulásbó úgy kivágtam onnét mint macskát sz....ni .
Levente

zotykó

Köszönöm mindkettőtöknek a választ.

Levin. Kézenfekvő amit írsz, mivel évek óta nem kellett javítani vagy bütykölni a gépen semmit. Így a kábelezés is elfáradhatott a sok jövés-menéstől.
A vezérlő hátulján lévő csatin 4 érintkező 1 pólus, azaz 16 érintkező a 4 vezeték. Azt kizárom.
Keresgélek tovább.

e9g6tycw

Üdvözlet az Uraknak!
Regisztrált Mach3 programot régebbi verzióról hogyan tudok frissíteni ,és honnan tudom letölteni?
Még nem foglalkoztam ilyennel eddig.Ezért kérnék benne segítséget.
A frissítés oka, az x tengelyen motor+vezérlés csere lett végrehajtva.Íves mozgásoknál x-y tengely nem mozog szinkronban elcsúszik F2500-nál ,viszont F400-nál pontos.
minden beállítást megpróbáltam már.
A 3 tengelyes mozgásoknál szemmel láthatóan furcsán mozognak normál sebességnél.
Felmerült a verzió frissítés és a pc erősebbre cserélése.
Köszönöm előre is a segítséget!

ksjus5vax

Sziasztok.
Tudnátok kicsit segíteni macroban?
Ezt szeretném megvalósítani ha lehetséges csak nem tudom hogy lehet e ilyent ?

Adott 3db kimenet mit kapcsolgatok pl:
DeactivateSignal(OUTPUT1) (Vákuum leszorító KI)
ActivateSignal(OUTPUT2) (Pneumatika Le)
ActivateSignal(OUTPUT3) ( Vákuum Papucs BE)
Code "G00 X0 Y0 Z-1 G4P2" (Pozícióba megfogja a vakum papucs )
Code "G00 Z20" Felemeli az anyagot
Code "G00 X150 Y600" Lerakási pozíció
Code "G00 Z0 ez kelne mindig változón + 4 mm pl : z4 köv z8
DeactivateSignal(OUTPUT2) ( Vákuum Papucs KI)
Code "G00 Z25" Fel
Code "G00 X400 Y600 G4P2" (Új anyag pozíció  )
Code "G00 Z- ez kelne mindig változón -4 mm pl : z-4 köv z-8
ActivateSignal(OUTPUT3) ( Vákuum Papucs BE)
Code "G00 Z20" Felemeli az anyagot
Code "G00 X0 Y0 Z-1 G4P2" 0 pozícióba helyezés
DeactivateSignal(OUTPUT2) ( Vákuum Papucs KI)
ActivateSignal(OUTPUT1) (Vákuum leszorító BE)

svejk

Mivel motort és vezérlőt cseréltél nem hinném, hogy a szoftver lenne az oka a hibáknak, de:

- Csinálsz egy biztonsági másolatot a mostani Mach3 könyvtárrról.
- Kitörlöd az eredeti Mach3 könyvtárat.
- Az eszközkezelőben eltávolítod a mach3 drivert.
- Feltelepíted az artsoft honlapjáról letöltött neked tetsző újabb verziót
- a régi elmentett Mach3 könyvtárból átmásolod a mach2 licence file-t.

A beállításokat célszerű lépésenként értelemszerűen az új verzióban is végrehajtani de ha nem nagy a verziókülönbség akkor megpróbálhatod a régi XMl file-t bemásolni az új mach3 könyvtárba, nagy valószínűséggel működni fog.

ens4xcz9

Szevasztok!
CNC területen teljesen kezdő vagyok, de Corelben ezer éve rajzolok, tervezek. Vettem egy MAch3 programmal hajtott használt marógépet, amit kipróbáltam az eladónál, minden fasza volt, de most, hogy élesben kellene a rajzot átvinnem a vezérlő programba, elakadok.
Tudna valaki segíteni?
Tehát:
Corelben rajzolok, s a rajzot kellene cnc maróval kimarnom. A rajzot exportálom Corelen belül .dxf formátumba.
Mach3 programon belül a LazyCam programot elindítom, megpróbálom betölteni a file-t, de a "splines" mennyiségére hivatkozva leáll. Utána olvastam, az okra, s kiküszöbölendő, egy próbaverziós DXF Tools Professional Edition plugint rátelepítettem a Corlere. Itt minimalizáltam a splines mennyiségét.
Csupán annyi a változás az eredeti problémával szemben, hogy hibaüzenetet ugyan nem kapok, de a betöltött file képe ismeretlen, egy üres téglalapot mutat, amivel ráadásul kezdeni sem tudok semmit.
Amihez ragaszkodok: Corel program, s lehetőség szerint a Mach3, mivel ezzel működött a gép. (Mielőtt megkérdeznétek: Az eladó külföldre költözés miatt adta el a gépet, nem áll módomban őt nyaggatni).

Fentiek alapján segítséget kérnék, hogy Corelből hogy lesz marópálya Mach3-ban!

kmajer

dxf exportnál: convert splines to polylines

ens4xcz9

köszönöm! holnap megpróbálom és beszámolok róla.

dtb

Export előtt az alakzatokat konvertáltad? "Convert to curves"

ens4xcz9

most értem a géphez, nekiállok végigpróbálni a lehetőségeket ismét.
megírom délután, hol tartok.

ens4xcz9

dxf exportnál az alábbiakat látom, más lehetőség nincs, polylinesról szó sem esik.

lásd mellékelt fotók.
további ötlet?

ens4xcz9

a LazyCam a görbévé konvertált és dxfbe exportált file-t most megnyitotta, nem panaszkodott a splinesra, ellenben a mellékelt képet látom, semmivel sem tudok mit kezdeni. további ötlet? jut eszembe, felraknámm a dxf file-t is, hátha, ami egyébként csak egy próba, amolyan gyakorlás, nem éles munkafile, de a fórum motorja nem engedi.

dtb

Ne a DXF-et rakd fel, hanem a corel CDR-t, pl a google drive-ra, ott megosztod, és a megosztás linkjét teszed ide.

ens4xcz9

maga a file semmi extrát nem tartalmaz, csupán ezzel küzdök. szerintem valamelyik programommal lehet baj a corel-lazycam kettősben.
feltöltöttem a file-t:

https://drive.google.com/open?id=11gtggzGSm7U6Zx7gqknQ_OMH-PhLHSew

2am4nwzib