Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

fn47xk7ei

Csak most jutottam el oda , hogy a plazmavágó THC beüzemelésével foglalkozzak . Segítség kellene , hogy a MACH3 használatánál milyen beállításokra lehet szükség . Egyenlőre két nyomógombot használok a bemeneti UP és DOWN jel előállításra , hogy egyszerűbb legyen . A lényeg az lenne , hogy a program futása közben a Z tengely mozogjon fel illetve le ha megfelelő jelet ( UP ill. DOWN ) kap kívülről . Ehhez kellene segítség mert egyenlőre nem működik csak a programba beírt magasságban marad a Z tengely ill. a plazma fej .[#nemtudom]

rmkeh8a83

Sziasztok hol tudom mach3-ban beàllítani a szerszàmmagaságot ha egyszerre tōbb szerszàmot cserélgetek és ne keljen mindig felvenni. marógéről lenne szó. Vàlaszt kōszōnōm

2am4nwzib

Itt .Config----ToolTable

fn47xk7ei

No úgy látom a hozzáértők nyaralni vannak mert senki nem válaszolt a plazma-THC kérdésemre .Akkor más irányból közelíteném meg a kérdést . Igaz-e , hogy a MACH3 THC-s funkciója csak a párhuzamos porton keresztül működik ? Mert nekem most egy ethernetes NVUM kínai mozgásvezérlő klón van  beszerelve és az istennek sem reagál a "Z" tengely az UP-DOWN jelekre . Már teljesen tanácstalan vagyok .[#nemtudom]Jól jönne egy kis segítség .[#worship]

2am4nwzib

,,IMS.Post,, posztproceszor Mach3-ra 3X/4X  itt

rbf8ifs8m

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni 4. tengely beállításának ügyében. A problémám az, hogy bár a forgató szépen forog jobbra-balra, a mach3-ban a Program run fülön a számláló semmit sem számol. Gondolom fokokban kellene mutatnia az elmozdulást, de a számláló mindig nullát jelez. A beállítást a következő cikk alapján végeztem:
http://cnc-is.hungarianforum.com/t9-4-tengely-forgato-konfiguralasa
A különbség annyi, hogy nekem nem A, hanem a B tengely van beállítva. Ha esetleg valaki tud segíteni a probléma megoldásában akkor megköszönném, ha válaszolna!

000000000

Persze, mert itt csak az x -y -z és A tengelyt jelzi ki.
Nézd meg a diagnózis fűl alatt.

rbf8ifs8m

Köszönöm a gyors választ! Holnap utána járok a dolognak.

000000000

Még annyit hozzátennék: Mindenképp érdemes az A tengelyt használni forgatónak, mert csak az tudja a 360 fokos beállítást.
A szerszámút megfelelő kijelzése is csak úgy működik.

2am4nwzib

rbf8ifs8m

Sziasztok! Köszönöm a hozzászólásokat, bocsánat, hogy késve reagálok.
Valóban a diagnózis fülön jelzi ki a B tengely pozíciót, de sajnos mindenképpen át kellett neveznem a tengelyeket, mert a Powermill csak az X tengely köré tud szerszámpályát generálni. A Vectric által generált G-kódban is A tengely van, holott az X tengely fix, és az Y mozog a munkadarab felett. Én úgy tudtam, hogy ez a B tengely kellene, hogy legyen.

2am4nwzib

Powermill; Rotary Finishing - ahol tényleg csak X körül forog.....
           De , létezik egy máááásik  ,,Surface Projection Finishing,, ahol a többi tengelyt lehet beállítani , sõt még 4tengely szimultánt is .
Vectric ; Wraping funkcióval ... X vagy Y kiválasztani .

rbf8ifs8m

Farkastibor! Köszönöm a segítséget, ha időm engedi mindenképpen kipróbálom. Pont az egyidejű 4 tengely vezérlés miatt szeretném használni a Powermillt, de még csak tanulom a használatát. Az első forgatós próba nem sikerült jól, kb. 20 fokos ívet nem munkált meg a gép a munkadarabon. Vectrickel generáltam a kódot. Később foglalkozom vele, de most jobban aggaszt a mai napi kudarc.
Ha valaki esetleg tudja, hogy mi okozhatja a képen látható hibát, kérem ossza meg velem az esetleges okokat. A gép nem szorul, nincs kottyanás vagy lépésvesztés, de mégis néha letöri az éles sarkokat. Ahogy észerevettem, inkább csak akkor, ha száliránynak keresztben marok. Olyan, mintha a Z tengely késve emelné fel a szerszámot, de nem hiszem, hogy ez lehetséges!?

2am4nwzib

Vigyazat ezekre a beállításokra ....Rapid Z (0 érték vagy kicsi) okozhatja.

rbf8ifs8m

Köszönöm a gyors választ! A plunge érték valóban 0 volt! Azért kíváncsi lennék, hogy miért befolyásolja ez az érték azt a szerszámpályát, ami -11 mm-en van, mint a fotón látható esetben is. Miért töri le a sarkokat ha ez az érték kicsi? És miért csak random jelleggel?
Mennyi az  a minimum érték, aminél már nem töténik meg ez a "baleset"?