Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Miért van az az érzésem, hogy rászállnak arra, aki olyat tud, amit esetleg a többiek nem?
Mert most nagyon úgy néz ki. (és ez sajnos itt gyakorlat!)

KoLa

Mi csak felhasználók vagyunk!

x5izpkum

MACH3 + WIN7 hogy lehetséges? Aki tudja a megoldást, ne titkolja. Feltelepítettük, látszólag működik is, de nem csinál semmit, mert a Mach3 nem látja a printer portot. A *** Win7 valamit elcsesz, hiába állítjuk a címzést akárhova.

000000000

Csak Windows 7 32-bit látja a printer portot, de azon működik.

000000000

Legjobb egy extra kontroller, pl. az UC300ETH. Akkor működik minden Windows, a W10 64-bit is..

x5izpkum

Még az se látja alapesetben, mert azon próbáltuk ki. Elvileg ez pedig megoldható valahogy Mach3 fórumokon is írják, csak nekem nem világos. A Mach3 saját driver tesztelő programja el sem indul, a Mach3 igen, meg látszólag megy is , csak sehova nem megy ki semmi adat.

dezsoe

Lehet, hogy nem a szabványos LPT1 címen van a printer portod. A szabvány szerint LPT1 0x378, LPT2 0x278. Ha valamilyen kártya, akkor akármi is lehet. Nézd meg az eszközkezelőben. A Mach3-ban beállítható a cím.

s7manbs8

Nekem is egyik gépbe most teszel egy LPT kártyát, mert alapból nincs rajta, mondjuk ez LinuxCNC-t fog futtatni.

x5izpkum

A szabványos LPT1-es címen van a BIOS szerint, meg azt írja ki a Win7 az eszközkezelőben is, de a Mach3 mégsem megy. (látszólag működik, csak a printer porton nem jön ki belőle semmi, és a driver test programja nem is indul el) Ilyen azért XP alatt nem létezik. (az Intel akármilyen chipsetes alaplapra viszont nem lehet XP-t tenni, csak minimum Win7-et, így szivat billgéc)

dezsoe

Jó kérdés. Ha a port a helyén van és 32 bites a Win7-ed, akkor annak látnia kéne. Feltéve, hogy telepítéskor az LPT driver-t is felraktad és tényleg 32 bites a rendszer.

(Ez a billgéc tényleg egy tetű: lefogadom, hogy már az MFM-es lemezeket sem támogatja a vindóz! [#nyes])

J-Steel

A bios-ban hogyan van beállítva a párhuzamos port?
Nekem ECP volt alapból. Ezt állítottam át standardra. Így jó lett.

000000000

Milyen típusú a PC? Laptop vagy asztali, nagy? Biztos hogy a a BIOS jól van konfigurálva? Látja a Windows a parallel portot?

x5izpkum

Asztali NEC gép, iNTEL Q35 chipset, BIOS-ban normal-ra van állítva, 0378, IRQ 5, ha jól emlékszem. (ha van SPP, akkor az a jobb?)

000000000

Akkor nem értem mi a probléma. Bár NEC gépet nem ismerem, de a Mach3 ha jól van rá rakva akkor működnie kellene. Ha pedig el sem indul akkor nagyon furcsa, de én már több éve nem használtam parallel portta. Próbáld letörölni és újra felrakni. Sok szerencsét.

s7manbs8

Mit hajtanál vele ?