Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Erre jó a cncGraF programm. Megrajzolod egy rajzoló programmal (pl.: DesignCAD 2D), kinyitod a (cncGraF-fal), és mehet. SemmiG-kód !

000000000

Mach3-Lizenz mit Handbuch (Englisch)  
- Bestell-Nr.: 1103/E   Preis 189,95EUR

http://www.cncprofi.eu/images/pdf/Preisliste14-1a.pdf

21. oldal

árlista

Pali79

Hát ez a mai EUR-Ft árfolyam mellett minden csak nem olcsó...

d4cygakir

Sziasztok!

Egyszerűen képtelen vagyok megtalálni egy letöltési helyet a MachBlueTP screen-hez, vagy más néven MachBlue Probe.
Megköszönném, ha valaki kisegítene akár közvetlenül is.

Kösz, :)

Pali79

mike192

Sziasztok!
Nem igazán vagyok otthon ebbe a Mach3 makró írás témában ezért ha valaki tudna segíteni annak nagyon örülnék.
Eszterga szerszámcserélőről lenne szó. Egy olyan egyszerű macróra lenne szükségem ami annyit csinál, hogy megnézi a beírt értéket és ennek függvényében kapcsol egy kimenetet és persze beállítja a szerszámhoz beállított koordinátarendszert.
Tehát ha a meghívott szerszám T2 akkor bekapcsol Out3 és így is marad, majd vár kb 1/2sec-ot és megy tovább a program. Ha T(x) egy más szám mint 2 akkor Out3 inaktivál vár 1/2 sec-ot és fut tovább a program.
Válaszokat előre is köszönöm!

J-Steel

Keresd Béni fórumtársat. Ő tud segíteni.

d4cygakir

Tíz perce rakták fel a kérésemre. :)

h64aej9z

Sziasztok CNC fórumozók. Egy kis segítséget szeretnék kérni. Adott egy EleksMaker® A3 Pro 5500mW Laser gép (Link itt ) mely 2 tengelyes ugye X Y tengelyekkel. Vettem hozzá egy Z tengelyt EleksMaker® EleksZAxis Adjustable Z Axis  Link itt
illetve egy 3 tengelyes vezérlőt. Mindezt abból a célból hogy marógép illetve lézer gép is legyen egyben. A MACH3 beállításait elvégeztem a vezérlőként működő laptoppon, csak a port számot nem találom amit ha jól tudom HEXA-ben kell megadni. Ebben kérném a segítségeteket hol tudom ezt megtalálni hogy beírhassam. válaszokat előre is köszönöm.

D.Laci

x5izpkum

Debrecenben valaki egy MACH3-at be tudna nekem konfigurálni? PC---Gép össze van kötve, csak valami profi 3D-s szoftverrel is be kellene lőni pl. Vectric Aspire vagy Artcam.
(lehetőleg ne kérjen egy vagyont, és szombatig kellene!)
Előre is kösz!

x5izpkum

Nem tolonganak a szakértők. (kb. 1 órás szakértés lenne, ezért mégsem adhatok egy aranyba öntött Porschét)

s7manbs8

A Vectric Aspire az is megvan hozzá ? Távolról is lehet azt állítani, Teamviewrrel, akkor oda se kell menni ezért.

x5izpkum

Minden megvan, de nekem se időm, se türelmem ezzel foglalkozni, 20ezer Ft amit tudok fizetni, ha valaki végre beállítja. Szombatig!

9pk59nuy

Egy Mach3 menetvágásról szóló vita margójára
A képen látható menet az alábbiak szerint készült:
•   EMCO Unimat PC (Mach3-ra átalakítva)
•   Párhuzamos port, csatolókártya nélkül
•   Index jel
•   18 Watt bemenő teljesítmény a főorsó motor tápjának 230 V-os bemenetén fordulatszám stabilizálás nélkül (!!!)
•   X tengely 0.5Nm , Z tengely 3.1Nm léptetőmotor
•   Főorsómotor 50W
•   Főorsófordulat 190Rpm
•   A menet mérete: 7,3 X 0,5, metrikus
Teszem mindezt közzé a városi legendák cáfolása végett. Nem szeretném, ha a kezdők vagy a haladni vágyók azt a ,,véleményt" tartanák valósnak, amit a kudarcot vallott, vagy gyakorlati tapasztalatokkal nem rendelkező, feltételezésekből kiinduló, vagy éppen csak elméletben menetet vágó forumtársak nyilatkoznak!
Tehát:
•   Nem igaz, hogy a Mach3 csak a mellékmozgás indulásakor szinkronizál
•   Nem igaz, hogy csak nagy tömegű és nagy teljesítményű főorsóval működik
•   Nem igaz, hogy csak rövid menetet vág
•   Nem igaz, hogy nem húzza ki a kést kellő időben a fogás végén
•   Nem igaz, hogy az index jel alkalmatlan a menetvágásra
   Bíztatok mindenkit, hogy aki menetet szeretne vágni az nyugodtan fogjon bele a fejlesztésbe! Nem túl nagy beruházás, csak egy index jeladót kell felszerelni!