Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

J-Steel

Az álatala írt feed rate alatt az aktuális előtolást értettem, amikor mozog is a rendszer.

J-Steel

Ez a hapsi is azt mutatja, hogy neki sem éri el a feed rate-et.

J-Steel

3:58-nál neki is csak 126 a 150 helyett, ami 84%

J-Steel

Azt mondja az ember, hogy ez mindig egy kicsivel kevesebb, mint a megadott. Ezek szerint ez mindenkinél így van.

J-Steel

A Jog (kézi) móddal kapcsolatban:

Úgy működik a kézi mód, hogy ha a "Slow Jog Rate" 50%-ra van beállítva, de megnyomjuk a SHIFT-et és úgy a nyílbillentyűt, akkor 100%-kal fog mozogni.
 Végeztem méréseket, és nem értem, hogy 100%-nál miért adódik így:

Motor beállítás seb.: 1000 mm/perc
akkor jog sebesség: 168 mm/perc (16,8 %)

Motor beállítás seb.: 500 mm/perc
akkor jog sebesség: 84 mm/perc (16,8 %)

Hol lehet ezt a 16%-ot feljebb állítani ??????

J-Steel

Valaki megnézné legyen szíves, hogy az ő Mach 3-jában a diagnosztika képernyőn (Alt-7) a "Time in Int." értéke mennyi?
Lásd: csatolmány piros nyíllal jelölt rész

000000000

Ez akkor fordul elő, amikor túl lapos a felfutó, lefutó rámpa a motortuningban.
Ha meredekebbre állítod, helyrejön.

J-Steel

Igen, és újra kellett indítanom valami miatt. Ezért nem volt hatása azonnal, hiába próbálkoztam.
Ez már megoldódott.

000000000

A Mach3 -ban sok olyan funkció van amit ha változtatsz, csak újraindítás után lép életbe.
Én, nem filózgatok rajta.[#fejvakaras]
Ha bármit változtatok, újraindítom. Az biztos.[#nevetes1]

J-Steel

Érdekesen viselkedik a MACH3, és ez sajnos nincs dokumentálva, de kiderült a turpisság:

A következőek a tények:
- Windows 7 64-bites gépen megy nálam a mach demo, amivel a funkciókat próbálgatom CNC gép nélkül
- Ebben az összeállításban nincs működő párhuzamos-port driver
- Amikor tesztelgetek, akkor nincs csatlakoztatva semmilyen kártya

A másik XP-s gépen, ahol a Pokeys kártya is online (ott sincs telepítve a párhuzamos port), kiderült hogy a kézi vezérlésben 100%-nál valóban eléri a motor maximális sebességét.

Valaki azt írta a Mach fórumon, hogy amikor egy XP-s gépen tesztelte a párhuzamos portot, és utána elindította a MACH-ot, az az LTP-Porttal nem tudott összekapcsolódni, és neki is pont így viselkedett, hogy a motor sebességének csak 1/6-át tudta kézi módban kicsikarni.

Én ebből arra következtetek, hogy ha semmilyen eszköz nincs rácsatlakoztatva a MACH-ra amit vezérelni tudna, akkor így reagál.

Még egy dolog, a korábban linkelt diagnosztika képen lévő pirossal jelölt érték olyan gépeken nem nulla ahol párhuzamos-porttal megy a mach. Ha a port nem megy, vagy más módon kommunikál, akkor az az érték zéró.

Még annyi infót találtam közben a MACH fórumon hátha valakit érint, hogy a diagnosztika képernyőn jobboldalt nem minden kijelő lámpácska működik. És végül aztán nem távolították el őket: Díszítés lett

ANTAL GÁBOR

A problémád mindegyike megoldódna ha UCCNC t használnál.  Töltsd le és nézd meg demó üzemben ( az ingyenes) Aztán gyűjteni kell a licenszre és a mozgásvezérlőre .  Én kompropmisszumként ( ár/ érték ) az UC400 ETH t  ajánlanám

J-Steel

Köszönöm az ajánlatot!
 Alapvetően a problémám a dokumentáció és következetesség hiánya, de úgy goldolom ez csak kezdeti nehézség.
 Ezen ha túllendülök és elkészül az első munkadarab, akkor előszlör még több kérdésem lesz, majd ezután csökkeni fognak, és végül beáll a processzus.

s7manbs8

Én most jártam úgy, hogy az óra mutatót ahogy elkezdtem kivágni, fogta a Mach3 és G0 Z20 nál nem ment fel, csak vagy 6 ig, aztán beletolta  aszerszámot az asztalba, de szerencsére nem tört el, még a marómotor táp soros ellenállás is elkezdett füstölni, de az is kibírta.

Na, mondom szép egy prograam, aztán meg kiderült, hogy a Z tengelyem A4988 modulja mivel nem volt fújva ventillátorral és most meg elég meleg van, az állt le, nem a Mach 3 miután felszereltem egy ventit hogy fújja, utána sikerült a művelet.

s7manbs8

Óramutató próbavágás:

J-Steel

Mit használsz?

Párhuzamos port motorvezérlővel?
Felmelegedett és felfelé lépésvesztés volt?