Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

h02ya9ti7

Elérhetőségemet megadtam remélem látszik, a dxf mintát nem mutathatom jogvédés miatt.

dezsoe

Csak a Z mozog keveset, vagy a többi is? (Ha addig nem oldódik meg, valamikor szombaton, feltehetőleg délután megyek Debrecenbe.)

h02ya9ti7

Az X, Y ban is kicsit mozog, tehát bejárja a képernyőn az útvonalat de olyan mintha lekicsinyítve csinálná, tehát a Z ben nagyon nagy mínuszban lenne. Arra is gondoltam, hogy a dxf nem 1:1 lenne, de autocadben rajzolva, rámérve jó a mérete.

D.Laci

G-code  elejéről egy kis részletet esetleg láthatnánk?

dezsoe

Akkor nagy valószínűséggel inch-ben generáltad a kódot, a Mach3 meg mm-ben akarja végrehajtani.

h02ya9ti7

Csatolok a program elejéből egy részletet.

2am4nwzib

G21 G71 metrikus rendszerben van , viszont a Z alig pár tizedes mélységű !

J-Steel

Tettem egy számlálót a Pokeys STEP/DIR kimenetére.
 Azt látom, hogy lépést téveszt.
 Valahogy úgy, hogy plusz irányba kevesebb lesz, minusz irányba pedig több. A differencia majdnem pontosan 1mm.
 Ez miért lehet?
 Egyébként hol lehet beállítani a step impulzus szélességét? Egyszer már megvolt, de most nem találom.

PSoft

Config/motor tuning/step-pulse-dir pulse.

J-Steel

Azt írják, hogy az általad említett a menüpontot a külső vezérlők mint a Pokeys nem használják.

J-Steel

Nagyon fura, mert azt írja a Pokeys szupport, hogy a STEP/DIR jelek nekik mindig 50%-os kitöltési tényezőjűek, és ezt nem lehet átállítani sem. Viszont én tisztán emlékszem, hogy tudtam állítani, csak azt nem, hogy hol.
 Azt fogom csinálni, hogy a saját szoftverén letesztelem majd az impulzusok számát (Pulse engine menü, jogging function), így ki tudom zárni, hogy mi nem okozza a hibát.

J-Steel

Nem tudom, hogy lehet megnyitni ezt az ablakot. És már a szupport is úgy tűnik, hogy hazament.

J-Steel

Megtaláltam!
 A 4.3.09-ben nem volt ez a menü. Csak 4 menü volt.
 A 4.3.22-ben már fent megtaláltó. 5 menü van, köztük a keresett "Pulse engine"

J-Steel

Az eredeti problémára is megtaláltam a választ.
 Ha nincs bekapcsolva a végfok, akkor jól számol.
 Ha be van kapcsolva, akkor nem.

Optikai leválasztó kell.

J-Steel

Rátettem, működik végre.