Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

Pali79

Van egy olyan, hogy Mach3 loader. Ott alapból a plasma, a maró és az eszterga van benne. Oda létre lehet hozni újakat is és úgy konfigolni ahogy neked tetszik.

uph5fcryd

köszönöm..

happisusu

A Mach 3 gyökérkönyvtárában van egy Mach 3 mill nevű Html file azt mentsd el mielött újra configurálod, így meglesznek tuti a mostani beállításaid

000000000

Mach3 mill XML -akartad írni, gondolom.

happisusu

igen bocs az elírásért

uph5fcryd

Ez azt jelenti, hogy a loaderben létre hozott szett azért nem annyira tuti?
Kipróbáltam eddig jónak tűnt... de köszönöm ezt az infót is!

000000000

De, teljesen tuti.

Csak, ha újra akarod telepíteni a Mach3 -at akkor át szoktuk vinni a megfelelő XML -t a beállítási adatok hordozóját. Így nem kell mindent újra írogatni.

Pali79

Semmi köze nincs az új konfiguráció létrehozásához. A régi megmarad érintetlenül és egy új jön létre azzal névvel ahogy a loaderben elmented.

prinx

Üdv Fórumtársak!
Elnézést ha rossz topikba írok de nem találtam a helyét ezért talán itt tudok segítséget kérni!
Adott egy Mach3 USB Motion Card (STB4100) v2.1 mozgásvezérlő, ehhez létezik I/O bővítőkártya encodert szeretnék még rákötni, de sajnos nem találtam vagyis lehet hogy rossz néven keressem, ebbe szeretném kérni a segítségeteket?! (Az is elég lenne ha tudom az eszköz megnevezését!)
Segítő kész válaszotokat előre is köszönöm!
Üdv H.Attila

morvfer7

A motoroktól függ, hogy milyen vezérlő kell hozzá, és a vezérlőbe kötöd be az encodert.

morvfer7

Vezérlő helyett motor meghajtót kellett volna írnom, bocsi.

Tehát a motorok meghajtójába kell az encodert bekötni.

prinx

Üdv, a léptető driverem nem alkalmas encoder fogadására, csak a léptecseket lehet bekötni illetve a jelet és a tápfeszt.
Ezért kérdeztem hogy nincs valami bővítőkártya.
Üdv H.Attila

ANTAL GÁBOR

Mi a célod az encoderekkel ?  A kommersz vezérlők azt lépik le amit kapnak .Nincs visszacsatolás Ahhoz spéci vezérlő kell ( de minek? )
 Ha jól van minden méretezve és beállítva akkor nincs lépéstévesztés .  Ez a léptetők világa. A szervók működéséhez pedig elengedhetetlen az encoder , de annak  a driverén ott is a hely a jel fogadására

prinx

Üdv, csak figyelés lenne célja én is gondolkoztam rajta hogy felesleges.
Köszönöm szépen a válaszát!
Üdv H.Attila

ksjus5vax

Sziasztok
Kicsi segítségre lenne szükségem
Elakadtam a Macroban van egy szerszámcserélős főmotor kézi szerszámcserét szeretnék rá egy adott pontra pl ahol a referenciát felveszi onnan aktivál egy output 3 portot hogy engedélyezze a szerszámcserét majd ha a szerszámcsere megtörtént kapcsolja ki azt a output 3 portot mert ha nem kapcsolom nem indít a fő orsó. Nézegetem de sehol se akar összejönni.
Válaszotokat előre is köszönőm.

'Tool Change Macro For Manual tool change 09/14 CNC4XR7
OldTool = GetOEMDRO (1224)  'Tool In spindle DRO You must add this to your settings screen
'x = GetToolChangeStart( 0 ) ' Get x tool change start position
'y = GetToolChangeStart( 1 ) ' Get y tool change start position
'z = GetToolChangeStart( 2 ) ' Get z tool change start position
Code "G53 G0 X0 Y0 Z-1.0" ' Move z to tool change position in Machine cord.
While IsMoving ' wait for z to move
Wend
tool = GetSelectedTool() ' tool to be changed to
NewTool = tool
Call SetUserDRO (1224,NewTool)
SetCurrentTool( NewTool )  ' input new tool into tool in spindle dro
Code "G43 H" & tool        ' Call tool offsets for new tool
' Verify Tool Change Complete
Dim Msg, Style, Title, Help, Ctxt, Response,MyString
Msg = "Please Insert Tool  Number " & " ( "  & GetSelectedTool() & " ) " & "    " & GetToolDesc(tool) ' Define message
Style = vbYesNo + vbCritical + vbDefaultButton2   ' Define buttons
Style = 0 + 48 + 0   ' Define buttons.
Title = "Tool Change Requested"   ' Define title
Help = "DEMO.HLP"   ' Define Help file
Ctxt = 1000   ' Define topic      
 'context.        
 ' Display message.
Response = MsgBox(Msg, Style, Title, Help, Ctxt)
ActivateSignal (9)
 If Response = vbOk Then   ' User chose Ok    
MyString = "Ok"   ' Perform some action
End If
Message "Tool  #   " & GetCurrentTool() & " :  " & GetToolDesc(GetCurrentTool()) & "  Installed  " & "   Returning to Tool Change Start Position"
'Code "G00 X" & x  & "Y" & y & "Z" & z 'Move back to where the tool change was prompted
Code "G00 Z .25" 'Move Z back to .25" above zero in work cord.
While IsMoving
Wend
End