Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

svejk

Mi az előnye ennek a megmunkálásnak?

Saját eszemtől a forgató egyenletesen forgna, a Z rángatózna, és Y-ban lépegetném a rasztert.
Ilyenkor mindig keresztbe vágná a szálakat.
Vagy az épp nem lenne előnyös?

PSoft

Azon gondolkodom...

Ki a franc rendelhet manapság Sztálin mellszobrot.[#nevetes1]

z2a2u8wf

Én is úgy tartanám előnyösnek hogy a szálirányra valamilyen szögben történnyen a megmunkálás. ez volna a cél csak nagyobb lesz a g kód. Holnap elindítok egy 55mm átmérő 450mm hosszú anyag megmunkálását 20fokos raszterban marva az A tengelyre. meglátom hogy üzemel. a felületnek sokkal szebbnek kellene lennie.

svejk

Én nem mertem megemlíteni mert azt mondjátok, hogy: Ej de jól ismered :)

svejk

No majd ha D.Laci idekeveredik megmondja a tutit mi miért jó vagy nem jó ilyen esetben.

PSoft

Hehehhh!

Lehet Őt...elfelejteni?[#nevetes1]
Nekem még...(és itt, megnéztem a lézeres topik ide vonatkozó postját):)
[#t169p14526#]
Szóval...nekem még, muszáj volt ismerni az "életútját".
Nehogy mááá e-miatt járjam kéccer valamejiket![#nevetes1]

000000000

Most találtam ezt a cket. Bárki bármit mond a Mach3-ra mégis ez viszi a primet.

000000000

Én még mindig mindent megtudtam oldani vele. Habvágást, gravírozást, famarást, fém alkatrészek marását, lézervezérlést, festőautomatát, és még sorolhatnám tovább a főbb irányokat egészen 6 tengelyig.
Bárhova nézel, mindenhol találsz hozzá segítséget. A világ minden tájáról.
Ezt a progit (Mach3) nehéz lesz túlszárnyalni bármilyen mással.

2f428kduf

Ha már itt tartunk: segítsetek, hogy tudok TELJES kört rajzolni a Mach-ban. eddig negyed körökkel oldottam meg, de nem hiszem, hogy ne tudna jobbat. A Nagykönyv, egyrészt "biztat", úgyse sikerül, alább meg valamit sejtet, de nem vergődtem zöldágra vele. Az sem baj, ha a középpont az origó.

Pali79

Tessék itt egy 200mm-es kör G kódja, szerintem minden látható belőle, nem biztos, hogy jobban el tudnám mondani.

N5 (File Name = kor on Friday, November 17, 2017)
N10 (Default Mill Post)
N15  G91.1
N20 G0  Z1.0000
N25 M3
N30  X100.0000  Y0.0000
N35  Z0.1000
N40 G2  Z0.0000  I-100.0000  J0.0000  F60.00
N45 G0  Z1.0000
N50 M5
N55 M30

Miki2

Itt egy példa:

%   20 mm-es kör rajzolása gravírtűvel
%   Középpont az "X Y" 0-ában
%   Z 0 a darab tetején
%
G0 Z5
S15000 M3
G0 X10 Y0
   Z1
G1 Z-0.2 F100   (Marás mélysége)
G2 X10 Y0 I-10 J0 F300
G0 Z5
M30

2f428kduf

Köszönöm mindkettőtöknek

J-Steel

Tehát ha jól értem, ahol áltunk (rajon origo - narancs X), onnan rámegyünk a kör vonalára valahol (rajzon piros kör), majd kiadjuk a kör parancsot úgy, hogy x és y-t nem adunk meg (ez akkor azt jelenti, hogy ide kell visszajönnie).
 I & J-vel pedig inkrementálisan hivatkozunk a középpontra, ami történesen az origo.

Egy kérdésem van: Mach3-ban körvonalnál is működik a jobbról balról kompenzáció, ha segédlépesben jól vezetjük oda a marót?

ORCA17

Nem csak kört, de sok mást is tudsz G-kóddá generálni pár kattintással
... egy olyan világban, ahol bármi lehetsz, légy kedves!