Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

z2a2u8wf

Béni

- Kapcsold ki a szerszámpálya kijelzést (1024-es screenset, Diagnostics ablak, ToolPath On/Off)
- LookAhead értéket vedd sokkal kisebbre! (Max. 100, de 10 is elég.)

z2a2u8wf

Holnap kipróbálom. A laptopon szebben megy kikapcsolt szerszampalyaval. Nem látszik hogy akadna.

000000000

Emlékeztetnélek a 16714 bejegyzés 6 pontjára. Tudod, beszéltünk ezekről, ezeken menj végig, biztos javul a helyzet.

000000000

Megnéztem amit felraktál. Íme az eredmény.
Egy kattintásra vagy a megoldástól.

Diagnastics fület megnyitod és a bal alsó sarokba a Reset fölött rákattintasz a Toolpath on/off ra. És már repül is mint a R..Bul.

Bizonyos okok miatt a szerszámpálya kijelzés elviszi a PC –d erőforrását azért akad. Kikapcsolva minden ok lesz.

z2a2u8wf

Ok értem.
Viszont furcsa hogy egy ilyen apróság megfoghatatlan az I5-össze gépet.

000000000

Próbáld ki és írd be nálad jó e így.

Azért fogja meg, mert faesztergamódban akarod marni. Ez, több okból is helytelen. De majd rájössz a gyakorlatban.  
Így a legkisebb mozdulatra is újrakel számolnia a végtelen hosszú szerszámpályát.
Amint láttad, tapasztaltad, a rövidebb szerszámpályánál ez másképp alakul.

z2a2u8wf

Na akkor a szerszámpálya szimuláció volt eddig a ludas.
Az előreolvasást is visszavettem 10-re

z2a2u8wf

Egy 88x55mm-es munkadarab megmunkálását félig lemartam mert annyira volt időm. 17perc volt tehát a telljem munka 34perc lenne.

s7manbs8

Kezd alakulni, a szerszámodnak amikor elég mélyen belemegy ott is van még maróéle ?

z2a2u8wf

igen van kb 5cm vágóéle van

s7manbs8

Akkor már érthető, ha olyan mélyen is viszi.

z2a2u8wf

A félkész termék.

s7manbs8

A másik felét meg a másik oldlaról csinálod majd ?

z2a2u8wf

nem. körbemarta volna de megállítottam