Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

nagysam

van valakinek proE-hoz Mach3 postprocessor-a?
Állítólag bármelyik Fanuc jó hozzá, de hátha valaki tesztelte melyik az igazi.
Köszönöm előre is

2am4nwzib

Fanuc0M 3 tengelyre , de ha gondolod  privátban elküldöm.....

nagysam

Szívesen kipróbálnám

wd3pyic30

Sziasztok! Esetleg valaki tudna segíteni nekem Mach3 PWM beállítással kapcsolatban?  Diódás lézerrel szeretnék sütögetni, de valahogy nem sikerül kicsiholni azt a fránya PWM jelet.[#nemtudom]

2am4nwzib

Torrenttel letölthető innen ;

itt

tutorialokat találsz a YouTubon
A lényege az hogy exportalsz a ProE-ből  egy semleges APT kodot  
amit átraksz IMSPost(Fanuc=Mach3) beállítások stb ( cnc munkafelület asztal ......gépfüggő ) .

Sok sikert kívánok!!!

Farkas Tibor
Nagyvárad

nagysam

Pali79

Kicsit több infó kellene. Mi van a PC után? Mi vezérli a lézert?

wd3pyic30

Az illesztőkártya: Illesztőkártya
A lézer és a TTL: 5,5W laser. Előre is köszönöm :)

wd3pyic30

Ezzel megvagyok, igazából már tudom használni is a lézert, de csak max teljesítményen. Beállítás is megvan M3-be M5-kikapcs, Mach3-ban a Ports & Pins - Spindle fülön a PWM control bekapcsolva, spindle pulley 0-250-ig beállítva, de nem eszi meg az S parancsot. Sajnos ha S10-et vagy S200-at írok, akkor is ugyan az a végeredmény....[#wilting][#conf]

Pali79

Hát pedig ennek így kellene működnie. Ha a főorsó PWM beállításai jók akkor 0-255 terjedő tartományban egy 0-100% kitöltésű PWM jelet kellene kapjál a kimeneten. Van esetleg szkópod amivel ellenőrzni tudnád?

wd3pyic30

Sajnos nincs, de már ez is segítség, hogy tudom, ez a helyes beállítás! Elviszem egy barátomhoz, akinek van szkópja. Nagyon szépen köszönöm a segítséget! [#vigyor]

D.Laci

1db. LED ée egy ellenállással is elellenőrizted, hogy változik e a PWM kitöltés.

Pali79

Tényleg, milyen igazad van! Ez nekem eszembe se jutott.

0cphxg8ns

Tiszteletem mindenkinek! :)

Végre a kalibráción is túl vagyok, viszont nem értem, hogy miért ilyen amilyen.

A gépem egyik tengelye, egy 3mm menetemelkedésű (Sz.József, itteni tagtól vásárolt) trapézmenetes orsón mozog (zx100-as anyával).

A léptetőmotor hagyományos 200 lépéses bipoláris, és a vezérlője meg ilyen: DRV8825

A microstep lábai a levegőbe vannak, tehát a gyári lehúzóellenállás miatt 3db LOW érték, ami full step módot jelent.

Nincs áttét, ennyi az egész, és a képlet alapján:
200pulse/3mm=66.6 step (/1mm)
(jól számolom?)

Viszont rátettem a gépre egy régi orosz 0.01mm-es mérőt, és 2134 lépésre állítom a mach3-at, a step/dir pluse 5us, és így adja a valós elmozudlás értékeit.

Nem az orsó "kalibrálatlansága" ez az óriási számbeli különbség, hanem valami user error lesz, tehát hol rontom el a számolást?

A szakemberek ezt azonnal észreveszik reményeim szerint, én meg szeretném érteni, hogy 66.66 (amúgy se lehetne megadni tört számot a "steps per" mezőbe a mach3-ban) helyett hogy lehet 2134 értékkel jó a gép?

Mindennemű információt előre is köszönök!