Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

2am4nwzib

Itt volt a gikszer !!!
--------------------------------------------------------
Code "G4 P1"         'Pause 1 second to give time to position probe plate
   Code "F4"         'slow feed rate to 4 ipm
---------------------------------------------------------

ORCA17

Nos, akinek segít a boldogulásához, használja egészséggel[#kacsint]
... egy olyan világban, ahol bármi lehetsz, légy kedves!

2am4nwzib

SurfCam posztproceszor 3/4Ax Mach3-ra
itt

2am4nwzib

Ezt... nem szereti a Mach3 (spirális interpoláció)

2am4nwzib

SprutCam.v2007/7/9 , 3/4Ax posztproceszor Mach3-ra itt

000000000

Gondolom ezt már itt mindenki tudja, de ha nem akkor ez fontos hír azoknak.

A Mach3 megállt és nem működik az utolsó Windows 10 verzióval (1803), amit én tegnap este töltöttem le. Ezt már az USA-ban kezdték indítani (szerencsére) és úgy néz ki hogy a napokban indult Európai komputerek frissítése. Tegnap ért el hozzám a Mach3 PC frissítése és utána nem lehetett a Mach3-t elindítani. Érről én tudtam meg nekem nem probléma mert UCCNC-t használok már, de azért ki akartam próbálni.

Itt olvashattok többet róla angolul.

A probléma meg van oldva, csak új (öregebb) verzióra, és innen lehet letölteni:

Mach3 3.043.062

Vigyázzatok, nem szabad elfelejteni licencet, makrókat stb. másolni mielőtt a frissítést kezditek.

ORCA17

Szia!

Köszönjük az infót, és a linket. Sok hasznosságot lehet olvasni!!
A lényeg talán az, hogy az XP-vel nincs gond, még a WIN7 32 bites is eldöcög, a probléma inkább a 64 bites verzióval adódik.
Olvasom, hogy céges géppark használ WIN7-t sok száz gépén.
A hobbi kategóriában talán nem olyan gyakran váltogatjuk a verziókat, persze aki a minden napi munkájához használja az más kategória.
A frissítésekre kell odafigyelni és előzetes mentéseket készíteni...csak zárójelbe: ezért nem luxus két PC, még ha "buta" is és lassú is. De tesztelni egy másik gépen sokszor kifizetődő[#kacsint]
... egy olyan világban, ahol bármi lehetsz, légy kedves!

2am4nwzib

FeatureCam posztproceszor Mill.3/4Ax és Turn,  Mach3-ra (Mill/Turn-funkcióra is)itt

2am4nwzib

Catia DS posztproceszor Mach3-ra ,nem éppen hobbi kategória de hátha valakit érdekel .Poszt-menüben ki kell választani a Fanuc0M(Generic) , a generált kod(C/ProgramFile/DassaultSystem/B20/..) átírni (a sor végéböl törölni ,,G91 G74 X0 Y0 ZO ,,)

2am4nwzib

GibbsCam posztproceszor Mach3-ra 3/4Ax (Fanuc0M alapu)itt

j3cx5jtk6

Sziasztok!

Nagy kéréssel fordulnék hozzátok, remélem segíteni tudtok!

Szál adagoló hajlitó gép mach3 alapon- sima egyszerü lpt port azt kész.
Szeretnénk megoldani,hogy

1: amikor elinditom a progit ne kelljen kiválasztani, hogy default vagy mill vagy turning funkcio éljen csak rakattintok és elindul.

2: a beállításaim legyenek valahol elmentve, mármint melyik file-ba menti azokat? step/rev, sebességek, general stb

3:induláskor ne F6 legyen a feedrate, hanem mondjuk F1000.

4.Lehet-hotkey a start gomb és-vagy a X vagy Y zero? a button scriptnél nem villog. Esetleg OEM trigger el? nem tudom.

5.Hogy lehetne megoldani, hogy mint PLC is funkcionáljon
Valami brain controll?
példa- x lelépi az adott hosszt mármint beadagol, majd egy mágnes szelepet szeretnék meghúzni.

Egyenlőre hirtelen ez jutott csak eszembe nagyon megköszönöm ha valaki tud válaszokat adni!
Köszi sziasztok!!![#taps]

svejk

Első és legfontosabb, olvasd el TÖBBSZÖR a használati utasítást szinte mindegyik kérdésedre benne van a válasz:

http://www.machsupport.com/wp-content/uploads/2013/02/Mach3HU.pdf

De nagyvonalakban íme:

1 -  Az indítóikon paraméterezésével - /p kapcsoló és a megfelelő profil neve- tudod a megfelelő profilt indítani.
(puskázz a telepítésnél felrakott ikonok tulajdonságaiból)

2 - A gyökérben a mach3mill.xml file-ban vannak a beállítások elmentve

3 - Config/general configban az initialization string mezőbe írd be a megfelelő F értéket.

4 - Lehet, lásd a fenti leírást

5 - ha nincs sok külső kimenet akkor lehet célszerű M kóddal kapcsolni G kódból, de ha valóban kell a Brain az is megoldható.
Van itt fórumtárs aki vérprofi ebben, ha kell magánban megadom a nevét.

h02ya9ti7

Sziasztok!

Mach3 as beállítási segítséget kérek. A dxf rajz alapján az aspire program által generált program fut rajta, megy is a maró, de valamilyen koordináta beállítás nem lehet jó mert kis területen mozog a maró, a Z koordináta lehet elállítva. Ha valaki Debrecenben járna és ránézne gyakorlott szemmel akkor azt megköszönném és nem kellene itt részletekbe menni.

Köszönöm

Miki2

DXF rajz alapján használd a MACH3 belső CAM progiját.
Ha tényleg segítségre van szükséged, legalább az elérhetőséged töltsd ki  az adatlapodon.

Pali79

Talán ha feltennéd ide a dxf-et, látnánk is, hogy miről beszélünk.