Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

J-Steel

Választ tudna adni valaki a kérdésemre?

Pali79

Az eljárást jól érted, de ezzel nem csak kört tudsz csinálni, hanem meghatározott sugarú és meghatározott kezdő és végpontú íveket. A G2-vel órával megegyező irányban mozog G3-mal óra ellen.

A kompenzációs kérdésedre sajnos nem tudom a választ, sose használtam még. Nem bízok annyira az ilyen dolgokban. Egyszerűbb G-kódnál inkább úgy írom a kódot, hogy belekalkuláljam a szerszámot. A kompenzáció is csak akkor tud jól működni ha a szerszámtáblád teljesen korrekt.

J-Steel

Úgyérted amikor CAD-del tervezel, inkább ott adod meg, és a MACH3-ban akkor nem is kell aktiválni a korrekciót?

De ugye akkor ennek a hátránya, hogy ha nincs pont akkora maró kéznél, és a CAD nincs kéznél csak a G-Kód, akkor a kód nem futtatható, mert nagyobb/kisebbek lesznek a méretek.

Pali79

Én csak koca CNC-s vagyok ritkán használom a gépet és kevés szerszámom is van. Tehát nem nagy matek nekem a rajzot adott szerszámhoz tervezni. Tudom nem éppen korrekt eljárás, de működik. A másik, hogy ismerkedem a Fusion 360 programmal és a marópálya generálásnál meg kell adni a szerszám adatait és azzal számolja a marópályát, nem használ szerszámkorrekciót, cseréve viszont olyan G-kódot is tud csinálni amit olyan vezérlők is tudnak kezelni amikben nincs szerszámkorrekció funkció.

ff2y72d9h

Sziasztok! Esetleg tudna segíteni valaki aki már állított be ilyen MPG-t. Elvileg csak a kézi kerék nem akar működni,az összes többi jól működik. Lehet valamit még ki kell pipálni vagy valami értéket beírni. Köszönöm.

happisusu

Próbáld ki a Ctrl + TAB akkor feljön a beépitett kézikerék ott tudod megadni az impulzusonkénti lépésszámot is 1; 10; 100.

happisusu

Próbáld ki a Ctrl + TAB akkor feljön a beépitett kézikerék ott tudod megadni az impulzusonkénti lépésszámot is 1; 10; 100.

ff2y72d9h

Szia! Köszi a segítséget, annyi a probléma, hogy minden működik rajta, kivéve a kézi kerék. Hiába tekerem jobbra balra nem csinál semmit!

Pali79

istvan58

Szia,

nekem is van ilyen. Gond nélkül működik. Már régen telepítettem de ha jól emlékszem volt hozzá valami fájl amit be kellet másolni a mach3 ba. Majd megnézem megvan e még a dokumentáció.

ff2y72d9h

Igen van hozzá egy fájl, amit bemásoltam a megadott helyre. Még egy lehetséges hiba lehet, mivel a gépen nincs com port így egy com-usb kábellel kötöttem össze.

2f428kduf

A Mach mindíg okoz meglepetést.Már igen magabiztos lesz az ember fia, azután jön a bosszu.
Szeretnék a"Segédüzem" előlapjára feliratokat. Nosza, elő a varázslót (Write), már korábban sikerült. Van egy, csak DEMO-nak nevezett kis gépem, "kezében" ceruza. Ezt a laptopomon keresztül használom, ezzel tanulom a Machot, ha valahol várakoznom kell.
Nos a feliratokat ezzel könnyedén megtettem, meg is tudtam mérni, mekkora lesz a felirat. No, hiába használom élesben a másik gépen, ott úgy csinál, mintha megtenné, de nem jelenik meg: sem a G-kód, sem pedig a felirat.
Mi lehet az oka.
A Mach nevemre licenszes!

thayscj6c

Hali!
Ez is lehet a baj de nem biztos. A beolvasásnál a kiterjesztést nézd meg először, xx.tap, xxx.txt. Legjobb, ha All Files-re lövöd be.

Pali79

Szerintem nem erre gondolt. Most néztem én is, hogy a regisztrál verzió nem csinál semmit, nem generálja le a g kódot.