Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

Miki2

Ez így elég elszomorító.
Ha tönkre megy a számítógép, esetleg napokig tartó tortúra lehet az új licensz bekérése.
Persze, ha adnak egyáltalán. Vagy vehetsz új licenszet.
A továbbfejlesztett funkciókról sem találtam semmi leírást.
Még egy jó darabig úgy leszek vele, mint az UCCNC-vel.
Megvárom, míg működnek azok a funkciók is, amire nekem szükségem van.

z2a2u8wf

Ezt a fajta akadást mi okozhatja? Ha csak léptetve van a forgató szépen megy, de ha folyamatos mozgásnál már megakad .

designr

A forgató ha jól látom ac szervó egy nagy áttételű bolygóművessel.
Ha gyors mozgást akarsz nem túl sok a Machnak?

z2a2u8wf

A sima szimuláció is akad

z2a2u8wf

Uc100-al megy és 27.77777/fok a felbontása.

s7manbs8

Az elég gyenge.

z2a2u8wf

A másik gondom hogy rettent lassan olvassa be a g kódot a mach3.A szimuláció is akad. I5-ös laptopon

s7manbs8

Eközben a Feladatkezelőben mit mutat a gép teljesítmény kijelzője ?  

Memória szabad és processzor foglaltság tekintetében ?

s7manbs8

Mondjuk az is elég, ha pl a winchester nem tud olvasni valami szektorokat vagy nehezen és emiatt megakad.

z2a2u8wf

Ha nem megy a Z akkor megy szépen.

designr

Ha sebességeket leveszed felére..ugy is hibázik?

2am4nwzib

Poszt processzor Mach3-ra SolidCam  SolidCamPost

z2a2u8wf

Igen és az uc100 kék lede is mikor megakad nem világít.
Mintha elfogyna az adat pedig 2000 sorra van beállítva.

000000000

Szerintem próbáld ki egy olyan PC-ről is, aminek van alaplapi LPT portja, amire direktben rácsatlakoztathatóak a motorhajtásaid. Így máris kiderül, hol a hiba.

kr97pwss2

Ha a kék LED is kialszik, amikor megakad, akkor a Mach3-al vagy a gépeddel van valami probléma, mert nem győzi küldeni az adatokat. Én a legutolsó V3.043.066-os Mach3-at javaslom, hogy használd. Ami még gondot szokott néha okozni, hogy a vírusirtó fogja meg a gépet, ha van, próba erejéig kapcsold ki.