Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

klaviokft

Sajnos a Mach3 licenszelését könnyű hamisítani,lopni. Ezt a Mach4-nél már kijavították. A software ára 175$, a következtetést rád bízom.

happisusu

MACH3 engraving software English version R3.041  Mach 3
ha hinni lehet a kis kinainak ez full nincs benne limit

z2a2u8wf

Sziasztok
Első képen a deskproto másodikon a mach3. miért nem egyezik a szerszámpálya rajza? A mach negatívot mutat. Miért?

Pali79

Az mennyire urban legend, hogy ezek a közkézen forgó liceszekkel random hibákat produkál a gép?

borvendeg

Szia!
Idő közben végig szívtam de hogy legyen nyoma leírom a megoldást, mivet a te "böffeneted" sokat nem segít.

Port & pins input fülön beállítod az OEM trig X bemenetet 0 port 0 pin numer-re és az emulated pipát betéve meg lehet adni a "hotkey"-t azaz tetszőleges gombot a billentyűzeten ami megnyomásával aktívvá válik az input.
Ezután az itt beállított hotkey-hez hozzárendelhető a system hotkey menüben a tetszőleges OEM kód.

üdv.:Matyko

Pali79

Köszi, hogy megosztottad! Én nem alkalmaztam ezt még, így nem szolgálhattam teljes leírással. Hol találtad a megoldást?

Miki2

Szervusz!
Hol lehet megnézni, mit javítottak még ki a MACH4-ben?
Számomra a legfontosabb lenne a főorsóhoz szinkronizált menetvágás.
Publikussá tették-e az állandó vágósebesség, illetve a kontúr nagyolás funkciókat.
Mert ha igen, bizonyára javítottak is rajta.
Vagy a fejlesztők csak arra koncentráltak, hogy ne lehessen licensz nélkül használni?

3pka0vftd

űdv, kőszőnőm a linkeket , sikerűlt letőltenem egyet , mi lehet a probléma nem reagál a gép semmire , motor tngely olyan mindha fékezve lenne meg sem birom mozditani kézzel. tegnap lettem kész a gépemmel billentyűzettel szeretném megmozgatni a tengelyeket . mit ronthattam el ?

PSoft

borvendeg

Szia!
A szándékot értem és köszi. (Ha legközelebb odaírod hogy nem próbáltad akkor az ember úgy kezeli az infót.)

Amúgy a 100. youtube videó után elcsíptem egy pillanatot mikor megmutatja. A gyanús az volt hogy leehet venni numpad matricaszettet akkor tuti be lehet állítani.

J-Steel

Én írtam nekik (Artsoft / Newfangled Solutions) egy Mach 3 problémával kapcsolatban ami a DRO tizedes pont utáni digitek számát akartam csökkenteni (ehhez volt régen egy menü is), és mikor megtudta hogy most kezdem a MACH3-mal való ismerkedést, akkor azt tanácsolta, hogy ebben az esetben kezdjem inkább a MACH4-gyel, és a követkő dolgokat írta:

" There are many things within Mach3 do not work properly and frankly never will. Things like Constant surface speed, will never work properly and there are several bugs that prevent other things from working like they should."

szabad fordításban:
 Sok olyan dolog van a Mach3-ban, amik nem megfelelően működnek, és őszintén szólva sosem fognak. Az olyan dolgok mint a "Constans surface speed" (konstans felületi sebesség - gondolom az esztergás változaton) sosem fog megfelelően működni, és van még jópár bug, ami meggátolja, hogy más dolgok úgy működjenek ahogyan azoknak kellene.

J-Steel

Ennek ellenére megpróbáltam megkérni, hogy nézzen utána a problémámnak, amire később ezt a választ kaptam:

"because we stopped development on Mach3 almost 6 years ago all of out techs here have been trained to use Mach4. For that reason support for things like Brains and scripting in Mach3 is all done on our forums alone."

Szabad fordítás:
Mivel a MACH3 fejleszését majdnem 6 hónappal ezelőtt leállítottuk, minden technikai emberünk a MACH4 használatába lett betanítva. Emiatt az olyan dolgokat mint "Brains" (Ezt a funkciót nem ismerem, de láttam Operator-> Brain Control.. menü alatt) és szkrikptelés a MACH3-ban egyedül csak a fórumon támogatják.

J-Steel

Bocsánat, 6 évvel ezelőtt.

2am4nwzib

ide kell tenni ....