Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

konvoid

Próbáld meg így. Ugyan az.

G0 X0 Y0
G0 Z1
G1 Z0
M98 P100 L4 " ismétlések száma "
G0 Z100
M30

O100
G91
G1 Z-4
G90
G1 Y50
X100
Y-50
X0
Y0
M99

konvoid

Lassú vagyok.

Pali79

Így már jó![#eljen]

dezsoe

Én gyorsan írtam rosszul elsőre. Az sem jobb... :) Nem tudom, hogy a Mach megeszi az idézőjelet megjegyzésnek? Mert () kéne legyen, tudtommal. Aztán lehet, hogy mégsem.

Pali79

Nem, csak a zárójel vagy a % jelet fogadja el.

J-Steel

Még egy kérdés:
Az #1-től #33 paraméterváltozók működnek mach3-ban? Szoktátok használni?

HJózsi

A doksi ezt írja:
"10.5.3.2.Paraméteres érték
A paraméteres érték a # karakter és az ezt követő valós érték. A valós érték kiértékelésének 1 és 10320
közötti egésznek kell lennie. Ez az egész a paraméter száma, és a paraméter értéke a számozott
paraméterben tárolt akármilyen szám lehet.
A # karakternek elsőbbsége van egyéb műveletek fölött, tehát például #1+2 azt jelenti, hogy az 1-es
számú paraméter értékéhez hozzáadódik 2, nem pedig a 3-as számú paraméter értékét. Természetesen,
#[1+2] a 3-as paraméter értékét jelenti. A # karakter ismételhető; például ##2 jelentése: annak a
paraméternek az értéke, melynek számát a 2-es számú paraméter (egész) értéke adja."

J-Steel

Ez szuper. A lejjebb megadott alprogramot akkor tudom paraméterezni, így könnyebb lesz meghívni.
 Feltétel kezelés is van esetleg a Mach3-ban?

J-Steel

Sajnos azt olvasom küldföldi fórumon, hogy feltétes elágazás nincsen a mach3-ban.

Béni

Szia!
"Véletlenül" megláttam, hogy szegedi vagy te is. :)
Ennek alkalmából javaslok egy kis kitekintést:

http://cnc-is.netgoo.org/t53-feltetelvizsgalatok

Ha érdekel, nem kell ezért regisztrálnod, elküldöm emailben a makrót.

Üdv.: Béni

Béni

Basszus, ezt magánban akartam ...

J-Steel

Igen erről olvastam. De nem nagyon értem, hogy a makrót pontosan hova kell elhelyezni. Majd este átolvasom az írást.

J-Steel

Olyat lehet-e vizsgálni, hogy
Ha az aktuális X érték nagyobb mint (#paraméter1 osztva 2 plusz 3), akkor lépjen ki az alprogramból?
 Mert nekem ilyesmi kellene.

Pali79

Azért gondolom, nem akkora tragédia, hogy más is hasznát veszi. [#awink]

szf

Mach3-ba modbuson lehetne kommunikálni egy I/O modullal?