Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

prinx

Igen van lehetősség szerintem ugyanúgy mint a siemensnél ; után beírhatsz bármit azt nem veszi a program részének és figyelmeb kivül hagyja, Mach3 nál nem vagyok biztos hogy ezt a karaktert kell megadni de gondolom a használati útmatóba benne van.

prinx

Üdv ugyan ezt írtam le csak röviden.Az M01 csak akkor áll meg ha a kapcsolóval aktiválod azaz feltételes állj ezt nem kérte a kolléga ezért meg sem említettem, illetve tud mondatokéntiba is lépkedni "single block" gomb nyomásakor. Én ezt program próbánál szoktam bekapcsolni.

prinx

Gyors utánna néztem a mach3 -nál ezt a leírást találtam:
Megjegyzések és üzenetek

A megjegyzés egy lehetséges formája két // karakter. Ettől a sor hátralévő része megjegyzésként lesz kezelve.

A megjegyzés a megmunkálásra semmilyen hatással nincs.

J-Steel

A mach3 demó verzióval kapcsolatban meglepődtem. Azt írja a hivatalos oldal hogy a köv korlátozások vannak:
    Mill & Plasma: 500 line gcode limit (10,000,000 limit after licensing)
    Turn: 50 line gcode limit (10,000,000 limit after licensing)
    Kernel Frequency locked at 25kHz (only applicable if using the parallel port driver)
    Set Next Line function disabled
    Run From Here function disabled
    Turn: Threading disabled
    Plasma: THC functions disabled

Később azt írja, hogy ha nem telepítem a parallel port drivert, akkor a mach3 szimulációs módban működik, ami deaktiválja az 500 soros limitet.
 Én ebből azt szűröm le, hogy ha csak marógéppel használom, és egy külső vezérlőkártyát használok (Pokeys), akkor igazából nincs is szükségem licenszre. Egyedül a set next line és run from here fog hiányozni bizonyos esetekben.
 Jól értem, vagy nem jól értem?

2f428kduf

svejk

[#ejnye1]  G04 az időzített várakozás.

J-Steel

Leellenőriztem a Mach3 demót a Pokeys Ethernetes mozgásvezérlővel, és megállt az 500. sornál. Nem is mutat több sort, csak ismétli az 500.-at. Ha induláskor tehát össze van kötve a vezérlővel, akkor megáll, ha nem találja az eszközt, akkor pedig szimulációs módban továbbengedi 500 felett is.

Pali79

A // karakterre nekem hibát ad a Mach3. De ha zárójelbe teszem akkor elfogadja simán. Még egy dolgot észrevettem: csak ANSI kódolású karaktereket kezel normálisan. Ha más kódolást használtam akkor tele lesz mindenféle fura karakterekkel.

lessthanmore

Üdv! Az mitől lehet, hogy Mach3-ban az FRO (feed rate override, azaz előtolás felülírása) van amikor működik, van amikor nem? Eddig nem sikerült rájönnöm, hogy min múlik. Tegnap megint kellett volna, és hiába állítottam át, maradt a program szerinti sebesség. Van erre valami beállítás, vagy a programba kell valamit beírni - vagy épp nem beírni?

2f428kduf

Tévedtem: M1, igaz nem g kód

Pali79

Két dolog ugrik be elsőre:
1. az előtolás a főorsó fordulatához van kötve (G95)
2. a túlhajtás nincs engedélyezve (M48)

prinx

Üdv előfordulhat én is google barátommal néztem, mint írtam a Mach3-hoz anyira nem értek.

Pali79

Én olvastam a leírásba, de nem működik akárhogy próbáltam. Az angol leírásban is benne van, tehát nem félrefordítás, de nem működik sehogy sem.

Pali79

Én olvastam a leírásba, de nem működik akárhogy próbáltam. Az angol leírásban is benne van, tehát nem félrefordítás, de nem működik sehogy sem.

lessthanmore

Ezek a parancsok nincsenek benne a kódban, mindegyiket az Estlcam-mel generáltam, és a fordulatot mindig felül tudom írni, az megy szépen.
Mondjuk ehhez kapcsolódva egy másik kérdés lenne, hogy miért csinálja azt sokszor a Mach, hogy mondjuk 50%-os fordulaton van a főorsó és úgy is indul a program? Nem egyszer volt már, hogy elindult és utána vettem észre hogy túl lassan megy, aztán persze miután ráböktem a reset-re, szépen felugrott 100%-ra... Az biztos, hogy nem én állítottam arra az értékre indulás előtt.