Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

jh45ebsf2

a mach 3 ak vaam valahol beállítási utmutatója? vagy lehet valahonnan letölteni olyan mach 3-at ami alapból megy?
az a gondom hogy újra kellet teéepítenem a gépet ami volt csa a mach 3 van rajta de ,eg sem mozdítja a marógépet. várom az ötéeteket :) köszönöm.

PSoft

000000000

Az előző Mach3 főkönyvtárából le kellet volna mentened a Mach3Mill.xml file-t és bemásolni az új telepítésűbe.
Akkor az összes beállítás átkerül.

jh45ebsf2

köszönöm ez nagyon hasznos, most már tudom

jh45ebsf2

köszönöm szépen :)

Pali79

A Mach3-nak nem letölteni, hanem megvenni kell(ene).

000000000

Szerintem valamit félre értettél.
Ott az összes IO-t újra be kell állítani a Step/mm  értékekkel együtt.

jh45ebsf2

nem letőlteni akarom a mach3-at hanem beállítani!

Pali79

Ezt Te írtad: "vagy lehet valahonnan letölteni olyan mach 3-at ami alapból megy?" Én csak erre reagáltam.
A linkelt doksi alapján be tudod állítani. Viszont az is lényeges, hogy mi van a CNC és a PC között.

000000000

Meg ez is ott van "gépet ami volt csa a mach 3 van rajta de ,eg sem mozdítja a marógépet"
Némileg dekódolni kell, de nekem nem okozott problémát.

s7manbs8

A Mach3-ban az a Sherline pulse valami beállítás melyik gépről kapta a nevét, valami konkrét esztergáról vagy ez a Sherline egy márkanév ?

s7manbs8

Itt egy ilyen kis gép pl. cnc-sítve úgy látom:

svejk

Úgy rémlik kanadaiak voltak a program írói... van a mach3-ban még pár nem igazán angolos kifejezés.

J-Steel

Végre elkészült az egyedi cnc vezérlőm egyik tengelyének pozíciószabályzós programja.
 Tesztre egy 3mm-es menetemelkedésű 14mm-es trapézorsóm van, ez mozgat egy kocsit. Én kotyogásmentesnek mondom.
 Elmozgattam egy pontba, amit kineveztem 0,000 mm pontnak, és innen mindig egy irányba mozgattam - hogy a backlasht kizárjam - és pontosan 1,000 mm-t, miközben mérőórával mértem a kocsit. (Nálam microstep is működik, amivel a motorom a felbontása 4800pont/fordulat=0,075°)

A csatolmányban található eredményre jutottam (A és B) oszlop. Ezután számolgattam, melynek magyarázata jobboldalon található.

A kérdésem az, hogy ez a hibaértékek tényleg valósak lehetnek egy trapézmenetnél? Én ettől pontosabbnak hittem a trapézorsót, hogy az eltérés 10um alatt van.
 Ami meglepett, hogy a 1/3 (első mm) és a 2/3 (második mm) fordulat milyen pontatlan, de a teljes fordulat után már közel van a kívánt értékhez. Megjegyzem, az 1/6 (fél mm) fordulat még rosszabb volt, de azt nem dokumentáltam.

jani300

Ez nagyon érdekes .
Én megismételném a mérést az eredeti kiindulóponttól egy harmad fordulattal távolabb indulva .
És lehet hogy kiderül nem orsóhiba .
A vezérlő lehet nem jól állítja a harmadolást .
Na ezt jó csúnyán írtam ...
A teljes fordulat jó ,érdekes .