Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

Pali79

Akkor neki valamilyen nagyon gatyi típust sikerült vennie vagy nem tudom. 200um/300mm is ha leosztod 1,5 um hiba lehet 1 mm-en, de neki 13 um jött össze 1 mm-en, ami majdnem 10×-es különbség.

J-Steel

Vagy kikopott, vagy meghajolhatott. Itt vettem a fórumon ugyanis. Nem látszik viseltesnek, de majd a napokban kiderül ki/mi volt a hunyó.

Messernek köszönöm a linket az adattal!

Pali79

Ja hát akkor az lesz a gond. Itt tudsz venni újat, feszíthetőt. Szerinem nagyon jó árban van és mások szerint igen jó minőség.

J-Steel

Valaki tudja, hogy mi a különbség a kézi és gépi mozgatású trapézorsók között? Amit én eddig láttam, hogy a kézi az általános felhasználású és "kedvező árú" míg a gépi magas minőséget takar. De ezzel ki is fújt az indoklás. Anyagösszetételben mindkettőből léteznek C45, rozsdamentes, saválló változtatok.

Még egy kérdés: Létezik C15-ös acélból is. Az mire jó? Én vettem egyet véletlenül (elfelejtették megkérdezni tőlem, hogy melyiket akarom) és hajlott nagyon. Idősebb kollégák bilivasnak nevezték. Szerintük az nem jó semmire. De akkor minek árulják?

s7manbs8

3D nyomtatónak jó az ilyen is lehet, vagy olyan helyre, ahol nem számít, ha gyengébb, vagy kopik.

J-Steel

Ki a mach3 magyarországi viszonteladója? Ma a google nem akar segíteni.

Pali79

J-Steel

Pont ezt kerestem.  Köszönöm!

J-Steel

Ha a Mach3-ban x=50.000 abszolút koordinátán állok. És nyomok egy "GOTO ZERO" gombot. Ekkor nekem van úgy, hogy megáll valahol 0 nulla előtt pl. 3.275-nél. Újra a "Goto Zero"-ra kattintva elmegy nulláig. De ez miért van?
 Egyszer olyan is volt, hogy "G0 x100" kiadása után megállt 95.995-nél.
 A motor felbontása 0.005, tehát azt az egy lépést még elvártam volna tőle.

J-Steel

Nem jól írtam. Nekifutok még egyszer:
Ha a Mach3-ban x=50.000 abszolút koordinátán állok. És nyomok egy "GOTO ZERO" gombot. Ekkor nekem van úgy, hogy megáll valahol 0 nulla előtt pl. 3.275-nél. Újra a "Goto Zero"-ra kattintva nem történik semmi, marad itt.
 Ez miért van?

tibs

Csak nem  valamilyen USB-s kinai kütyüd van? (DMU xxx)
Mert az bizony csinál ilyet.  [#violent][#violent][#violent]

prinx

Üdv Fórumtársak!
Lenne egy szakmai kérdésem felétek, melyik Mach3 breakboard-ot érdemes megvenni, épp az épülő gépemhez kellene annyi a problémám hogy a vezérlő számítógépen nincs LPT-port illetve minimum 4 tengelyre kellene (ha nincs erre megoldás akkor vásárlok olyan gépet). A neten több típus létezik,találtam de egyikről sem tudok tapasztalatot hogy melyiket érdemes. A válaszotokat előre is köszönöm.
Üdv H.Attila

J-Steel

PoKeys57E - ethernetes verzió

mma6fim4

Sziasztok

A kernel frekvencia kiválasztásánál - ha két tengelyt egyszerre akarok működtetni - össze kell adnom a két tengely igényét, vagy pl. a 35,000hz tengelyenként igaz?

designr

Tengelyenként.