Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

hd82w2c6s

Ha lekapcsolom a vezérlőt egyáltalán nem megy, aspire programmal generálom a g kódot, ott a szimulációban semmi gond.

Pali79

De ha a Mach3-ban futtatod úgy, hogy a CNC nem menjen? Úgy próbáltad?

Pali79

Nálam végigfutott hiba nélkül, persze szerszámgép nélkül.
Egyébként szerintem ez nem számít túl hosszú kódnak. Egy hasonló méretű relief készítése nagyságrendekkel hosszabb kódot igényel.

yk3mg3zz4

Sziasztok! Üdv mindenkinek!
Megvettem az alábbi szettet.
https://www.ebay.com/itm/German-Ship-3Axis-Nema-23-Stepper-Motor-425oz-in-Driver-4-2A-CNC-Router/281674943510?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2060353.m2749.l2649
Sajnos a Mach 3 beállításokat nem küldték el hozzá. Tudna valaki a beállításokban segíteni?

Pali79

Szia!
Ez elég összetett dolog, de van magyar használati hozzá.
Mach3 használati
A leválasztó kártyád leírását keresgélni kell. ITT van egy, de ha jól látom a te kártyád nem egészen ilyen.

hd82w2c6s

Na már egy jó ideje futtatom, eddig hiba nélkül fut magába a vezérlőn, nincs rá kötve a cnc, csak mgába a vezérlő, így hibátlanul fut.
Mitől lehet ez?

lessthanmore

Ajánlom figyelmedbe az alábbi videót, én ez alapján állítottam be az ugyanilyen rendszeremet:

vadember

A kernel frekvencia beállítása mire van hatással?

Pali79

Elméletileg a sebességre. Nagy mikrostep-nél kellhet. Ha pl. egy mm megtételéhez kell 2000 impulzus vagy még több akkor oda kell a sebesség. Normál esetben a legalacsonyabb érték is jó és stabil.

vadember

Az itt beállított érték, a másodpercenkénti kiadható max. impulzusszám?
Ha 25000 a freki és egy mm-hez 2500 impulzus kell akkor ha a motor bírja 10mm/s lesz a tengely sebessége? Ez a kernelfreki tengelyenként értendő vagy osztoznak rajta.

Pali79

Jól érzed. Ez az összes impulzus, tehát ezen osztozik az egész meghajtás.

svejk

Nem!!

Tengelyenként értendő.

Az más kérdés, hogy nem érdemes a csúcsra járatni, inkább eggyel nagyobb kernelfrekit választani mint ami szükséges a tengelyvezérléshez.
A max. kernelfrekinek a PC teljesítménye szab határt, a modern PC-ken már nem szokott gond leni a 100kHz-el sem.

designr

Ezért léptetőnél nincs is gond,de szervónál sakkozni kell,főleg ha nagy az encoder felbontás.
Le szoktuk butitani 500-1024 körülire az encoder felbontást a beépitett váltóval,hogy azért sebesség is maradjon.

svejk

Igen... és jönnek a problémák mint Kymco1-nél, hogy gyatra a szerszámpálya követés, alig lehet beállítani a szervot. :(

(az UCCNC eddigi tapasztalataim szerint stabilan tudja a 400 kHz-et. Szimmetrikus átvitellel a szervok is tudják fogadni)

svejk

No meg ma már a léptetőmotorknál is microsteppet használnak, ami szintén kéri a magas léptetési frekvenciát.