Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

2f428kduf

Köszönöm próbálom, bár most kevés az idő: 7 undokkával is foglalkozni kell.
Ha lézert akarok ki-be kapcsolni, hasonló elven tudok másik kimenetet rendelni pl. outut2-re?
Válaszod köszönöm

Pali79

Elméletileg igen, de kérdés, hogy hány darab relé áll a rendelkezésedre. Esetleg ha lenne kép a leválasztó kártyáról lehet segítene.

2f428kduf

Még egy. Én csináltam, az elválasztás 74s245 i
IC, ami ismétli a párhuzamos portot de nagyobb terhelhetőséggel, valamint 2 relé, egy-egy tranzisztoros illesztéssel. Az egyiket szánom a frekiváltó indítására, a másikat egyebekre, hűtés,laser stb.

Pali79

Akkor sima ügy. Van pár lehetőség. Az M3 indítja a főorsót az egyik, M4 a másik irányba. M5 kikapcsolja mindkettőt. A másik használható megoldás a hűtés vezérlés. M7 és M8 kapcsolja be és M9 kikapcsolja mindkettőt. Mind a 4 kitehető külön kimenetre.

pingtomi

Sziasztok,

bocs ha volt már téma (nem találtam):
MACH3-hoz milyen kontrollert használjak, aminek a kimenete +/-10V? 4 kimenet (XYZA) DC szervók hajtáshoz kellene. Több megoldást találtam neten, van ami bevált és elérhető áron van? Tapasztalatok, pro/kontra?

Köszönöm!

svejk

Keresd meg Horcsab fórumtársunkat!

z2a2u8wf

Na még mindig küzdök azzal a hibával hogy pl35fokos raszter marásnál visszafele nem mar. Exact stop pipával már nincs a végeken hiba, viszont 5000mm/min előtolásnál visszafele az eredeti nyomvonaltól kb 3mm-re megy, 1000mm/min előtolásnál meg csak kb1mm. Kottyanás szerintem nincs. X tengelyre backflash-hez beirtam 10-et és nem volt külömbség. Mintha nem tudná az Y tengely hogy az X még nincs pozízióban.
Mi okozhatja még? Sima lpt vezérlésnél is ugyanaz mint uc100-al.

happisusu

Nem lehetséges, hogy a g-kodot  eleve így generálta a tervező programod?? esetleg egy másik g-kódot generálsz más progival próbának ?

z2a2u8wf

A kódot ellenőriztem az jó. A szerszampalyat is jól mutatja. Még bármilyen elotolassal ugyanannyi lenne az eltolodas. Demó mach3 is ezt csinálja.

svejk

Mit csinál csak X  és csak Y raszternél?

Legalább azt állapítsd meg melyik tengely hazudik.

svejk

Egyébként milyen értékek vannak az X, Y motortuningban?

z2a2u8wf

Y raszteresen jó. X raszteresen van tullendules. Kisebb elotolassal hosszabb utat tesz meg.

z2a2u8wf

Beállítások

svejk

Léptetős gép?

Próbáld ki 1000-es gyorsulással.

000000000

Komoly géped lehet, ha ilyen adatokkal tud dolgozni.
Közel 20 ezres G0 és 4 ezres gyorsítás.
Lehet, mégse bírja ezt a nagy iramot?