Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

dezsoe

Kár, pedig hasznos lett volna. Ha megint előjön, akkor nyomogasd a printscreen-t. [#email]

000000000

UC100-al nincs tapasztalat és remélhetőleg nem is lesz.
USB port használatát el kell felejteni ilyen környezetben mert életképtelen.
UC hibák és kockaházasok tekintetében térdelje meg keresőfoltosát látszerészét ! [#idiota]

z2a2u8wf

dezsoe

Azért ez szerencsére távolról sincs így. (Nálam például a Mach3-UC100 párosból a Mach3 repült, míg az UC100 már évek óta megy, mint az óramű.)

kaqkk007

Az uc 300 már elérhető eternetes változatban is és nem kell keresgélni hozzá az ócskapiacon régi pc-t vígan elmegy egy laptopról .

000000000

Miért kellene ócska PC ?

Tudom jól, hogy UC300-ban van TCP/IP-s verzió is, de UC100-ról volt szó.

Ipari hajtások körül még zavarvédővel is lehalt az USB kommunikáció.  

Érdekes a PS2 meg simán kibír mindent. [#nemtudom]

kaqkk007

Mert az új gépeken már nincs nyomtatóport amit a mach használ ...

000000000

i5 gépemen még van, de akár lehetne az alaplapon i7 proci is ! (3. generációs i5-ös processzor)

Igaz ezek az alaplapok már a doszra azt mondják, hogy mivan mikor futatni kellene. [#nevetes1]

A Freedosz talán menne rajta , de az már linux mint dosz  

A Mach-ot nem tudtam megtorpantani még akkor se ha HD-ben néztem tecsőt és még közben marópályát is generáltam.

kaqkk007

Pont ezért.. Ha kijön belőle a füst akkor hol találsz másik gépet amit hadra foghatsz a mach hoz ?

kaqkk007

Egyébként 3 évig használtam cncusb vezérlőt (kínai klón) és talán ha az első próbák alatt fordult elő hogy eldobta a kapcsolatot , egyetlen munkadarab nem volt ami emiatt lett volna selejt (mi hobbizunk a műhelyben nincs ipari környezet)  hobbira van létjogosultsága az usb kapcsolatnak  ..

000000000

Szerinted nincs még ilyen alaplap ?

De különben is a sunix chipes LPT kártyák is tökéletesen működnek Mach-al

A kínaiak is elárasztották már a piacot a TCP/IP-s cuccaikkal.

1001 megoldás van, de mint írtam már, van aki kifogást van aki megoldást keres !

kaqkk007

Legyen igazad (kinek a pap kinek a papné) nálam a megoldás az uc 300 lett eternet kapcsolattal .

000000000

Láttam, próbáltam az UC300-at.

Amennyivel drágább annyival több extrát egy kis 3+1 tengely + forgatós marógépen nem tudom kihasználni.

A rengeteg ki és bemenet is felesleges ha a Mach nem tudja lekezelni.

zt2c4wh9

A hibaüzenet mach3 induláskor ha jól sejtem akkor illegal character 0x18 vagy 0x19 vagy valami hasonló?
Ha igen, az azért van, mert crackelt mach3 license kulcsot használsz.
A hibaüzenetet a mach3 nem írja ki LPT porttal, csak ha mozgásvezérlőt használsz, akkor extra védelmek vannak benne.
Ezeket a hibaüzeneteket egyébként komolyan kell venni, mert amikor ezt kiírja olyankor előfordulhat, hogy random dolgokat fog csinálni a mach, aktiválódnak a beépített "taposóaknák" a crackelt license miatt amit beépítettek a fejlesztők a felhasználó "szórakoztatására".

zt2c4wh9

De tudja a mach3 kezelni a rengeteg I/O-t. Az UC300ETH pluginban van összerendező tábla amivel input-okat lehet közvetlen funkció híváshoz rendelni.