Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

hd82w2c6s

NEMA34-et hajtok, TB660 stepper vezérlővel 28 Volt-on, a vezérlő egy ilyen kínai szerű NVUM Novusun CNC USB-s cuccos, a PC nem hiszem, hogy problémás lenne, 4. generációs I7 4 mag, 8GB RAM DDR3.
De amit leginkább nem értek, hogy az egész "elcsúszást" a mach3 végig kijelzi és ami a valóságban elcsúszott azt látom a gépen is. Ha lépést veszítene akkor a mach3-ban nem kellene látszódnia nem?

000000000

Erről az "elcsúszásról" tegyél már fel képernyőkivágást.

somma

Teljes siker !
Minden úgy működik ahogy a "nagy könyvben" meg van írva !
Még egyszer köszönet @amasys-nek[#worship] és szintén @Béni-nek[#worship]

lessthanmore

Hogy lehet úgy manuálisan jog-olni, hogy közben megy a főorsó? A mach3 vezérli, és amikor a beadom neki ah M3-at, nem megy a jog addig amíg le nem állítom a főorsót.

000000000

Ezt nem tudom hogyan csinálod , de nekem megy a mozgatás.
Sőt ha az anyagon van 15-20mm plusz akkor 3-5 milliméterenként lerabolom nagyobb marófejjel kézi mozgatással.

lessthanmore

Na majd megpróbálom mégegyszer, csak tudom hogy már próbáltam korábban és nem ment, ezért gondoltam megkérdem. Nálad is a mach3 vezérli a marót, fordulatszámmal együtt?

000000000

Mert mi más vezérelhetné még ?
12 éve Mach-ot használok.
Az elején még az 1-et aztán a 2 és mióta megjelent a 3-at.
Mindnél lehetett bekapcsolt főorsóval is mozgatni a tengelyeket !

lessthanmore

Hát van aki olyan főorsót használ aminek nem szabályozható a fordulatszáma, ezért kérdeztem rá így konkrétan, mert nyilván ha külön bekapcsolja az ember mach3-tól függetlenül akkor nem befolyásolhatná semmiképp a tengelyek manuális mozgatását (jog, rövidebb szó). Remélem nem sértettelek meg azzal hogy azt feltételeztem rólad, hogy esetleg nálad is lehet olyan, mer' hát honnan tudjam? :)

000000000

Méghozzá Step Dir vezérlésű a főorsómotor is ! [#papakacsint]
Akár forgatónak is lehetne használni. [#nevetes1]

lessthanmore

Az jó :)
Közben rájöttem mi volt a hiba: ameddig aktív az input mező, addig nem megy (mivel a kurzort mozgatják a nyilak) de amint elkattintok valahova máshova hogy ne az legyen tovább aktív, már megy is [#eljen]

rngxi08i2

Üdv! Valaki tudna esetleg nekem segíteni?

Van nekem egy 4 tengelyes CNC Router 3040 MACH3 400W Maró és gravírgépem, de sajna a Mach 3-al nem boldogulok. A gépet meg sem tudom mozdítani pedig mindent a leírtak szerint csináltam. Volt már ilyen gépem de akkor minden fontos beállítás meg volt csinálva rajta, és ezért nem foglalkoztam vele, viszont most kellene egy kis segítség. Előre is köszönöm.

000000000

Sok éve állítottam be egy ilyen gépet Alvégi vagy valami hasonló nevű barna erős csontú csajnak a régi fórumon.
HHa hülyeséget  irnék akkor ez az alkoholos befolyásoltság teszio mert születésnapot ünnepeltünk és pár liter PÁLesz elfogyott :D

w0hgtwf3w

Itt nagyon sokan hajlamosak a segítségre.
De hol ???
Ember legalább agy megyét írjál a smile helyett.

(Ja ha nem tiszta az adatlapodra gondolok)

PSoft

"Itt nagyon sokan hajlamosak a segítségre."

Ez így igaz!

Én például, sosem kötöm feltételekhez a segítség adását.
Ha tudok segítek, feltételek szabása nélkül, számomra vadidegennek is.
Akár itt, de akár magánban, telefonon is szívesen válaszolok a megkeresésekre...ha tudok.
Részemről úgy szokott befejeződni a beszélgetés...
-nyugodtan hívjál, ha tudok segítek a továbbiakban is.

ebalint