Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

s2k5ycubj

Én biztosan nem szórakoznék a rendszer visszaállítással egy cnc gépen. Esetleg próbának. Újra kéne telepítened mindent! És akkor biztosan nem marad semmi fertőzés a gépeden. A másik a net mellőzése teljesen,rögtön telepítés előtt és akkor nincs több meglepi. Tudom,rossz 2 gépet használni a műhelyben,de megéri!

s2k5ycubj

Lehet egy kis csavar az 1 élű maróval is. Mindnek kisebb az élszalagnál az átmérője a szárhoz képest! Mert köszörüléskor onnan is vesznek egy fogást,ez adja a vágóélt az oldalán. És mivel csak 1 éle van,nem könnyű megmérni a tényleges átmérőt... Az előttem szólóhoz is csatlakozva csinálj még egy simító fogást és úgy mérd meg a méretet. Ha akkor is van eltérés és több helyen ugyan az akkor a maró miatt csal. De valami lógás is közrejátszhat. Küzdeni kell vele. Mérni,nézni nyúzni. Erre neked kell rájönnöd. Előfordulhat orsó pontatlanság,bármi. Ezért érdemes ugyan azt a darabot a gép több pontján megcsinálni és összehasonlítani a végeredményt.

vadember

Vettem egy ilyen vezérlőkártyát:USB

Itt van működés közben. Ha nem csatlakoztatok a meghajtón és a motoron kívül, akkor nem igényel külön tápellátást.

Windows 10-es gépen használnám. Azt írja pirossal kiemelve, hogy nem kell hozzá semmilyen meghajtó programot telepíteni, a csatlakoztatás után azonnal működnie kell.
Az első csatlakoztatáskor a Windows fel is ismerte és kiírta, hogy az eszköz használatra kész.
Az eszközkezelőben viszont nem találom. A driver test is azt írja, hogy nem érzékel eszközt.
A Mach3-nak az indulásnál azt hiszem fel kellene dobnia egy ablakot hogyha nem párhuzamos portról akarom vezérelni, hogy melyik vezérlőt választom. Na ez az ablak sem jelenik meg, tehát a Mach sem látja.
Mit nem csinálok jól?

000000000

Számomra egyenlőre elképzelhetetlen, hogy szoftver nélkül működjön.
Mondom ezt úgy, hogy nem olvastam utána.

Kíváncsian várom mi lesz a fejlemény.

kaqkk007

A planet cnc oldalról töltsd le a programját és aktiváld a hozzá kapott kóddal (gondolom kaptál hozzá egy cd-t amin a kód vagy talán még a vezérlőprogram is rajta van ..

kaqkk007

Bocs ! Tévedtem ez nem cncusb kártya ...

guliver83

Le kellene tölteni hozzá egy Mach3 USB plugint és tuti menni fog.

guliver83

vadember

Köszönöm!
És hová kell bemásolni ezt a dll-t?

vadember

Vagyis inkább úgy kérdezem, hogyha bemásolom a Mach plugin könyvtárába, kell-e még valamit tennem?

vadember

Megtaláltam a telepítési leírást a Variometrumnál.
Most kap egy negatívot nálam a kínai forgalmazó. Miért nem teszi rá a CD-re?

z2a2u8wf

A következő gondom adódott. frekiváltós főorsóhajtás van az esztergámon. Ugyanazt a beállítást csináltam turnban mint millben. utóbbiban tökéletesen vezérelhető míg turnban csak maxon hajlandó menni.

t4hyw5i4k

Sziasztok!

Nagyon friss vagyok ebben a hobby cnc témában. Még sokminden érthetetlen számomra. De vettem egy kis hobby cnc gépet, aminek a 3 tengelyét a bCNC programmal lehet mozgatni. De Mach3-al szeretném használni. A vezérlő kártya arduino v3.00 link . Ez usb-vel van összekötve a pc-vel. Ha jól értem ehez valami plugin kell, hogy a Mach3 is érzékelje, hol találok ilyet? windows felismeri a portot. Tudna segíteni valaki? Vagy felvilágosítana? Köszönöm!

iv43r83d

Sziasztok! Kis segítségre lenne szükségem Mach3 turn!Rádiusz módban miért lép 1mm helyett 2mm valamit kellene állítani?
Előre is köszönöm!
Üdv Csaba![#fejvakaras]

Miki2

Melyik szán csinál így?