Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

4ybj8h3c8

Megnyitod a varázslókat, bemész az Operator menübe, és az Edit Button Script gomb után megnyitod azokat amik fehéren villogni kezdenek. Bejön a VB script, ezeket érdemes tanulmányozni, plusz ott van a MachWiki, az is bőven tartalmaz megfelelő információt.

hunfzwse

i5z5suee

Bocsánat az adatlap miatt. Elkészítettem. Így esetleg tudsz mondani olyan illetőt aki tudna nekem segíteni ebben a témában?

dezsoe

A #16114-ben felmerült potméteres FRO témához egy apró megjegyzés.

Arduinót fillérekért lehet kapni. Nagyjából 10 perc gugli és volt hozzá működő modbus slave program, ami potméter állapotot (akár többet is, meg gombokat, kapcsolókat!) beküld a gépbe. UCCNC-n belül másik pár perc és megy a poti az FRO-ba. Tudom, ez a Mach3 topik, de - ahogy a képeket elnéztem - itt sem egy agysebészet a beolvasott értékből FRO-t csinálni.

Gyorsan megnéztem: a vakerán 2000 alatt van Arduino. Majdnem drágábbak a gombok... Legyen a gugli plusz élesztés egy fél nap, mert nincs gyakorlata a kedves felhasználónak. Így is bőven megéri, szerintem.

Hogy Artur király örökérvényű megjegyzését idézzem: "Bámulatos, hol tart már a tudomány!" :)

happisusu

Szép napot mindenkinek
Egy kis segítséget kérnék, mert fogalmam sincs mi lehet a baj.
 a z tengelyem nem hajlandó csak egy irányba menni, na billentyüzet nyilakka illetve, akkor is ha programot indítok, vagy G0 Z+100 parnycsot beadom.
kb 5 üzemórával elötte a főorsó ki- be kapcsoló gomja nem kapcsolt állandóan ment.
előre is köszönöm Süsü

000000000

Szerintim ez a Lpt portsajátossága rosszul kezeli kiadott jeleket valami bezavarta, áramtalanítsd a pc-t is és a mozgásvezérlőt is vagy ha muszáj telepítsd ujra a mach3.
Egy jó mozgás vezérlő sokat ér Uc300 sok bosszúságtól megment az Lpt port komoly használatra nem való.

000000000

Sziasztok!

Egy kérdéssel fordulok a tapasztalt kollégákhoz.
Mach3 ban az E-stop nál a kapcsoló NC  lábakra van bekötve tehát a megszakad 5V-t Ov esik vagyis aktív alacsony de hogyan lehetséges a képen látható modon dolgozik jól az "actív low "ki kellene h legyen pipálva, jol gondolom?

uc3g5bv3

Sziasztok!
Tudna valaki segíteni nekem? Van egy 3 tengelyes komoly kis gépem, programozom is 3D-s marásokra.Mach3 szoftvert használom vezérlésre. Ha kört marok, nem igazán vagyok megelégedve a minőségével egy kicsit darabos , sokszögletünek látszik, persze csak enyhén nem durván.Kérdésem: mi lehet a gond, esetleg a szoftverben lehet valamit állítani?

ANTAL GÁBOR

Ment privát válasz

n4tfwm00y

Üdvözlök minden fórum társat!Köszönöm és örülök,hogy itt lehetek!
Érdeklődni szeretnék ,hogy a lenti YouTube linken látható Mach 3 magyarosított felületet hol lehet beszerezni vagy letölteni?
Előre is köszönöm ha tud valaki segíteni!

Miki2

Ez a T2CNC hopnlapjáról letzölthető.
Én is el küldtem volna, de nincs hova.
Ha tényleg szeretnél valami segítséget,
legalább az alap infókat megadhattad volna az adatlapodon.

000000000

Amit le lehet tölteni a T2CNC oldaláról az használhatatlan.
Több gépen próbáltam már telepíteni, de az összesen így jelenik meg !

klaviokft

Szia,

Most töltöttem le és instaláltam, nekem jól működik.

A Csatolt fájl tartalmát bemásolod a megfelelő helyekre és kiválasztod a menüből akkor jónak kell lennie.

000000000

Egy önkicsomagoló EXE file-on mit tudok bemásolni mikor az automatikusan települ ?
Tedd ki ide azt a linket amiről ezt csináltad !
Köszi !

klaviokft