Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

5breebx79

szia!
6 giga DDR2 800 MHz

5breebx79

Bocs Csak 4 giga mert 32 bites a windows. És egyébkánt igen csak a nagy programoknál csinálja.

000000000

Ez felettébb érdekes !
Szerintem itt inkább valami Windóz katyvasz lesz.
Például nemrég egy új Windows próbáltam aminek a telepítője 170 MB cakk pakk. ( sok minden ki van hagyva belőle )
Mikor frissen indítva megy a rendszer minden OK.
Viszont mikor otthagytam a PC-t üresjáratban futni (kb 2 órára) akkor ugyanazt a programot amit előtte 8 perc alatt csinált meg, a pihenő után ez 12 alatt sikerült. [#nemtudom]

Ennek örömére hallgassuk meg ezt a videoklip-et  !

D.Laci

Kapcsold ki a szerszánpálya megjelenítést.
Diagnostics (Alt-F7) fülön, a Reset gomb felet "Toolpath on/off".

3z4pi4rei

Sziasztok!

Kaptam egy Dell Latitude D505 laptopot.
Tapasztalt már valaki olyat, hogy BIOS-ban mindegyik LPT beállítás mellett szaggatnak a motorok?

000000000

Laptopon nem fut normálisan a Mach.
Főleg az ilyen mobil M processzorok mellet.

3z4pi4rei

Anno egy Clevo D400V-vel kezdtem. azzal simán ment. Egyszerűbb programokhoz kiváltottam egy mini PC-vel, de a komolyabb méretűekhez, mint a fénykép gravír, elő kell vegyem a laptopot, mert ez már megeszi a kis pc eszét. (Tovább már nem bővíthető...)
Szóval akkor ez a Dell alkalmatlan a feladatra?

000000000

Megpróbálhatod normál PC-ként telepíteni és így minden energiagazdálkodást ki irtani belőle.
De a mobil processzorokkal nem volt szerencsém.
Intel Pentium M 710, 345 pontot kapott benchmark-on
Clevo PortaNote D400V pontos processzor típusát nem találtam meg ezért tippeltem ezt az órajelet.
Az Intel Pentium 4 3.06-os pedig 347 pontot.
Tehát a kép gép között a P4 javára billen még akkor is ha a fele pontot kapta volna.
Nekem a P3-as laptop jobban teljesít Mach terén mint a 2GHz-es mobil pentiumos.

3ebj3bk8b

Üdv!

Érdeklődnék, hogy mi a tapasztalat, azzal kapcsolatban, hogy működik e rendesen az UC300ETH mozgásvezérlő a Mach3 programmal? Illetve az UC300ETH és a HSS86 meghajtó közé melyik csatoló/jelelosztó kártya passzol a legjobban?

Egyenlőre csak tájékozódom, vásárlás előtt vagyok.

dezsoe

Szia!

Az UC300-on nem múlik. Milyen kártyán van az UC300? (5LPT, 5441, UB1 stb.) A HSS86 bemenetein optocsatoló van, 5V-hoz (TTL) elegendő előtét ellenállással, így simán összeköthetők.

3ebj3bk8b

Hello,

EZT

Néztem ki magamnak.

3ebj3bk8b

Szia!

De mindjárt fel is merült a kérdés.

5441 Kártyával működhet a konfiguráció HSS86-al?

dezsoe

Természetesen igen. Csak arra kell figyelni, hogy az adott kimenet csoport 5V-os legyen.

bagesz81

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni az esztergám fordulatszámának kijelzésének megvalósításában.
Sokat olvasgattam már utána, és a hall szenzoros megoldásra gondoltam mágnesselm Láttam a yoYouTub- on egy videót, az tetszett az egyszerűsége miatt. Ott OH-137-es hall szenzort használt, már nem tudom mekkora ellenállással. Ezt a fajta hall-t viszont nem találtam sehol.
A kérdésem az lenne, hogy bármilyen hall szenzort használhatok, és mekkora ellenállással? Esetleg tapasztalat alapján konkrét ötlet?
Előre is köszönöm

ra8nsmk6w

Elérhető valahol az autoinstaller program mert a saját oldalán nincs!