Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

MacGyver

Sziasztok!

küzdeöttem megint a dolgon, amit lentébb ecseteltem. Kipróbáltam a másik PC-n is, és teljesen ugyanúgy viselkedett. Szét-parancssoroztam de nem hagyta magát rendesen leállítani. Arra gondoltam hogy valami windows prioriás izé lehet az oka.. Gondoltam újra rakom hátha valahol egy pipát nem tennék be, és megjavulna, de hamár újra teszem akkor másik verziót kéne. Amikor Sommával telefonáltunk, említette, hogy neki a v3.043.066 verzió van fenn, nekem meg a v3.043.053 - ennek nem tudajdonítottam nagy jelentőséget, pedig simán rátelepítettem az 53-ra a 66-ot és újraindítás után működik ahogy kell!! jupí[#taps]

whbyiwptd

Üdvözlet Mindenkinek!

Segítséget szeretnék kérni, Mach3 program elsajátításához.

Nemrég vettem egy hobby cnc maró gépet, olyan szándékkal, hogy megismerkedjem a kezelésével a esetleg autodidakta módon, de beláttam hogy gyakorlati szakmai segítségre mindenképpen szükségem lenne. Ezért arra gondoltam, hogy esetleg tanulhatnék olyantól aki ezt már magasabb szinten érti. Olyan valakit keresnék aki szívesen megosztaná tudását, tapasztalatát,egy kezdővel és lenne ideje, kedve, hetente egyszer pár órát vagy többet rászánni egy kis okításra. Természetesen fizetnék is érte, egy ésszerű összeget amennyiben erre lenne mód. Budapesti vagyok. Ha valakit érdekelne az ajánlatom írjon priviben

svejk

Ne add fel rögtön az elején!

Itt szinte mindenki magától no és egymástól tanulta meg.
Ha egyáltalán nem megy az angol akkor még akár magyar kezelói felületet is találsz hozzá, bár ezt nem ajánlom mert később csak gátolni fog a fejlődésben.

Milyen gépet vettél? Bekapcsolni, elindítani valamilyen szinten tudod?

whbyiwptd

A gép amit vettem ilyen paraméterekkel volt, házi készítésű az eladója nagyon szimpatikus segítőkész volt de a programhoz ő sem sokat konyított. Alapdolgokat megmutatott inkscape grafikai progival is ismerkedem de az nem okoz problémát.. már próbáltam vele marni a lézert is próbáltam de még sok dolgot nem értek

Asztal mérete:600x380, munkaterület 380x380mm, Z-tengely 100mm. 400W-os marómotor, 2.5W-os lézer fej, 1.2 Nm-es motorok, német golyósorsók és lineáris csapágyak. Ipari kábelek, iniciátoros "home" érzékelők.Levegős hűtés kiépítve.
Számítógép :2x3GHz Dual core, 4Gb RAM, 1Gb VGA, 19"-os monitor+bill.+egér.

svejk

Akkor semmi gond, ha valahol elakadsz kérdezz ebben a topicban.
Én nem nagyon értek hozzá, de mindig fog akadni aki tud segíteni fél-egy nap átfutással.

Törekedj a kérdés pontos megfogalmazására úgy könnyebb válaszolni is.

whbyiwptd

Köszönöm a bátorítást!
Esetleg ha ismernél olyat aki tanítana is személyesen az nagy segítség lenne. Az alapok nagyon hiányoznak.

MacGyver

Szia,

Pontosan mit nem értesz? mit szeretnél csinálni? fával dolgoznál? sima 2d marás, esetleg dombor?

Én Artcam-ot használok, és youtube-ról ismertem meg a használatát, jó progi kifejezetten szerszámpálya generáláshoz (és dombor terv (relief) rajzoláshoz).
Képes 4. tengelyes (forgatós) gépre is szerszámpályát generálni. Nekem bejött.

Lézerhez is jó, ha vágni akarsz de fényképhez más kell, én a dotG-t használom, ahhoz is vannak oktató videók, kicsit kínlódtam vele az elején, de rájövögettem arra is. Illetve a másik jó a G-ray fényképre de én ehhez még nem konyítok.

svejk

Nagyon sok hozzáértő van a közeledben de nem tudom milyen jó és türelmes tanárok.

Épp ma említettem egy másik topicban hogy én is sok ismerősömet bevezettem a HobbyCNC málnásába, de néha lefárasztottak, aztán kiderült saját maguk jobban boldogulnak mint az én segítségemmel, ma már néha én kérdezek tőlük :)

Nem utolsó sorban ha a fórumról tanulsz akkor kapsz többféle megközelítést egy problémára, míg egyébként csak a mesteredet utánozod.

73ucmss8s

PSoft

Úgy látom, ott ahol Te.:)
(bocs, ez magas labda volt, nehéz lett volna kihagyni)
[#wave]

whbyiwptd

Szia!

Alapvetően ongrofoam habosított pvcvel, plexivel dolgoznék majd a fa is érdekelne 2d 3d marás,üveg gravirozás. Amit nem értek az a Mach3 Mill nevű vezérlőprogram, hogy mi micsoda rajta mit lehet vele csinálni és hogyan...tehát ennek az alapjait szeretném tudni..ezt a szoftvert ajánlották a géphez és ez is van rajta..

Amit te használsz azt megnézem majd!A Mach3 nem ismered? vagy csak nem vált be neked?

73ucmss8s

Ezt honnan tudod? Rámentem az adatlapjára és nem látok semmit.

whbyiwptd

Budapest VII kerület

designr

A tiéden  is ugyanaz szerepel..tehát szomszédok vagytok..

73ucmss8s

Gyere el hozzám segítek neked.