Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

Miki2

Meg esztergánál miért a rádiusz mód?
A hagyományos eztergán is átmérőt mérsz, nem sugarat.

iv43r83d

Üdv!Az X tengely volt a bűnös de megoldódott! Azért köszönöm
hogy írtál!
Üdv Csaba![#worship]

2f428kduf

Segitség kellene. A néhányadik gépem a befejezéséhez közeledik. A korábbi hibákat szeretném kiküszöbölni vele. Ezért a végálláskapcsolókat úgy csináltam, hogy a kapcsolók, nyugalmi helyzetben testre zárják a bemeneteket, egyébként 470 ohmon +5V-ra van felhúzva, ha nyit a kapcsoló. Ez vezetékszakadáskor is jelez.
Mit kell beírni a Machba, hogy ne kapjon frászt.
Köszönöm a válaszokat.

dezsoe

Ha a frászt-kapás azt jelenti, hogy a Mach folyamatosan limit-en van, akkor negálnod kell a bemenetet a megfelelő sorban az Active Low oszlopban. Ha a home is ugyanez a bemenet, akkor azt is ugyanabba a "pipaállásba" tedd.

2f428kduf

Köszönök, ha az istenek is úgy akarják, ma sor kerül rá.

MacGyver

Sziasztok! Olyan kérdésem lenne hogy a Mach3 képes-e arra, hogy dolgavégeztével kikapcsolja a PC-t ? olyan jó lenne aludni menni amíg a gép dolgozik (dombor mar 5 órán keresztül..) és a végén jól leállna... :)

t4hyw5i4k

MacGyver

Nagyon köszi! [#vigyor3] pedig esküszöm keresgéltem.. hihetetlen [#falbav] [#vigyor4]

5breebx79

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Mégpedig az a problémám, hogy amikor egy nagyobb méretű programot akarok futtatni a mach3 programban ( milliós sorszám), a forgácsoló program betöltése után ha kézzel szeretném mozgatnia tengelyeket, akkor késik a mozgás. Akármelyik irányba szeretném mozdítani a tengelyeket, kb. 1-2 másodpercet késve reagál. A program xp- környezetbe van telepítve, párhuzamos portot használok.Több hardverrel is kipróbáltam ( 1 mag 3 GHz, 4 mag magonként 3 GHz ) de a jelenség ugyan az. A programsorok előre olvasása 50 sorra van állítva. Amit a fejlesztők kérnek hardverigényben az bőven túl van tolva. Mi lehet a baj????

PSoft

-Emeld fel az előre olvasást 200 sorra.
-Ha nem szükséges a szerszámpálya kijelzés, kapcsold ki.

000000000

Kérlek, írd meg.
Az alábbi kódokban mit jelent a b1 és a b0 ?

M11P1 b1

M10P1 b0

5breebx79

Igen olvastam, hogy érzékeny a videó teljesítményre, ezért a videó kártya egy nvidia quadro 600. Az előre olvasást 500 - ra állítottam. A helyzet ugyan az. Ami érdekes, hogy ha elindítom a ciklus startot, és miután megmozdult a gép leállítom, eltűnik a hibajelenség. Utána tökéletesen mozognak a tengelyek. Csak akkor fordul elő a hiba amikor előszór olvasok be programot a mach3 - ba. !?!?!?!

000000000

Ugye nem amd processzoros gép ?

5breebx79

Nem. Intel alapú mind a kettő amivel próbáltam.
Az egyik egy gyári Dell p4 3 GHz, a másik egy 4 magos xeon.

000000000

Mellesleg csak milliós programsor felett jelentkezik ez ?
Mennyi RAM van a gépben ?