Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

4ybj8h3c8

A játékokban általában gépen belül vagy közvetlen memóriakezeléssel, képtartalom eléréssel, a látványelemek, mozgások előre programozott hívásával, CNC-nél ki kell jutni egy szűk keresztmetszeten aminek néha meg kell várni a hozzáférését, egy dróton kell oda-vissza jeleket lekezelni, jobb vezérlőnél kiküldheted előre az adatot, de azt is illik utána szinkronban tartani...

dezsoe

Á, nem ilyen bonyolult ez. A joystick-et az oprendszer kezeli, meghatározott módon le lehet kérdezni és kész. Ezért is egyenértékű az USB-s, gameport-os, vagy akármilyen joystick. A program megkérdezi az oprendszert, hogy van-e valamilyen eszköz, ha van, akkor örül és használja. Amit írtál, az max. a DOS-os időkben volt érvényes, amikor mindent a programozónak kellett megoldani. :)

dezsoe

A #16118-ban linkelt cikkben egy relatíve rövid programmal simán lekérdezi a gameport állapotát.

i5z5suee

Sziasztok! Érdeklődni szeretnék hogy valaki vállal-e Miskolc közelébe Mach3 program szervizelést beállítást egy CNC Plazmavágón??? HA valaki tudna segíteni azt nagyon szépen megköszönném. Meg persze meg is fizetném[#wink]
Előre is köszönöm!

4umhue7vh

Sziasztok! A MACH3-at 64 bites win7 alá is fel lehet rakni?

ORCA17

Nekem működik

... egy olyan világban, ahol bármi lehetsz, légy kedves!

szabo janko

Szép napot mindenkinek!
Nem tudtam eldönteni hogy ide vagy a béna topikba írjak. Van egy EMCO Compact 5-ös kis esztergám Mach 3 al és ha jól tudom KOZO féle DC szervókkal.(így vettem) A következő dolgot kezdte csinálni: -egy[#nemtudom] irányba X lépeget szépen a másik irányba előbb elindul ellenkezőleg valamennyit és utána megy a másik felé amerre kell mennie. Ezt minden irányváltáskor megcsinálja és az ellenkező irányú mozgások összeadódnak, így egyre messzebb kerül a jó pozíciótól. Előzőleg jól működött.
Mi lehet a hiba? Tudtok e erről hol találok a DC szervóról kapcs rajzot. (azt mondt egy Kolléga  hogy ez a KOZO féle)

D.Laci

szabo janko

Köszönöm a linket. Hétfőn folytatom a hibakeresést.

2f428kduf

Halló Mindenki. Mit rontottam el, a demo gépem nem mozgatható a nyilakkal, és a PgUp-al, és a PgDn-el? Egyébként megy.

svejk

Főképernyőn alul középen kattints a JOG On/FF gombra.
Zölden kell világítson akkor vannak engedélyezve a JOG mozgások.

i5z5suee

Sziasztok! Érdeklődni szeretnék hogy valaki vállal-e Miskolc közelébe Mach3 program szervizelést beállítást egy CNC Plazmavágón??? HA valaki tudna segíteni azt nagyon szépen megköszönném. Meg persze meg is fizetném
Előre is köszönöm!

2f428kduf

Köszönöm, ez lehetett, az uj képernyőmön közvetlenül a Töltés-Törlés alatt van. Biztos rákattintottam.

ANTAL GÁBOR

Vagyunk néhányan miskolciak . A Mach hoz értek de a plazma a külön tudomány . Van egy barátom aki nagyon jó    a plazmában és nem is lakik messze  ... Egy bökkenő van : a kitöltetlen adatlap . Az ember ilyenkor nézi a segítséget kérő korát, szakmáját, tartózkodási helyét stb . Sokan ismernek és  a magánlevelekre is szorgalmasan válaszolok ( ha ismerem az illetőt ) De így [#conf] [#conf]

hunfzwse

Jó reggelt. Bocsánat hogy nem olvasram az elejéig vissza. Szeretnék jobban otthon lenni a m3 _ban, elsödlegesen is a makró írás érdekel. Ehhez szeretnék letölthető mintákat és segédleteket , angolul értek, az nem gond. Köszönöm.