Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

szabo janko

Okos vagy ezt tudom,de valahol megvolt egy csomó verzió számú.

D.Laci

szabo janko

8nyxwdmzs

Le futtattam a tesztet. A képeken látszik mit produkál.
Rángatózóan mennek a motorok, nem tudom mi a probléma , már az agyamra megy.

szabo janko

Tudósok most mi van.
A régi számítógépen ami cnc-t hajtja egyszer csak 500 sor felett nem megy a gép ( nem demó a program ).
Letöltöttem egy demót. A marót vezérlő pc-n nem változott a helyzet. Felraktam az egyik irodai pc-re simán lefut a több mint 2000 soros program- ez ment régen a marón is-. ugyan ez a progi egy másik nem gépre kötött számítógépen már megáll 500 sor után. Előtte lepucoltam mindent, de így se jó. Már a fiú aki a gépen dolgozik érdeklődött több helyen de nem találtunk megoldást. Félek ha vennék egy licencet akkor se lenne jó. Nem tudom mit tegyek.

guliver83

Nincs más licenced esetleg?
Vagy valami okosított verzió?

000000000

Ez elégé siralmas.
Esetleg próbáld meg a motor tuning-ban step pulse dir pulse értéket 5-re állítani.

000000000

Format C: és újra húzni az egész oprendszert !

8nyxwdmzs

Úgy van.
Mi lehet még a gond?

000000000

Utolsó esély, a step puls értéket tedd 15-re
Ez a legnagyobb érték amit elfogad.
Ha ekkor is ugyanazt csinálja akkor vagy a motorok fázisai vannak rosszul bekötve vagy a PC tényleg egy rossz !

8nyxwdmzs

Köszönöm. Mindent megpróbálok. A motorok elvileg jól vannak bekötve.

szabo janko

A Version R3.043.066 van rátéve. Nem tudom hogy a licenc filet hányszor lehet használni. De ha bemásolom akkor se változik a helyzet. Tegnap valaki tett fel egy licencet de most nem találom, ma akartam letölteni. Még valami: a gépen XP van - 500 sor után megáll                        
vindows 7 64 bitesen ok  ez az irodai
windows 7 32 bitesen nem oké ez a másik irodai  ezek vannak a műhelybe
az otthoni szintén hetes 32 bites nem oké, de például amivel a NCT-s gépre progit csinálunk Vectorral azon is jó és az is 32 bites mert a Vector csak ezt szereti

szabo janko

Megoldódni látszik a dolog. Találtam egy régen elmentett Version R1.84.001-t Ezt feltelepítve a meglévő licencel lefut a nagyon hosszú program is ( kb 3500 mondat). Már csak egy kérdésem lenne, hogy tudom a gépbeállításokat bemásolni hogy ne keljen mindent újra végig pötyögni. Mit kell lementeni és hova kell bemásolni. Lehet hogy ez inkább a béna topikba kéne kérdezni.

ANTAL GÁBOR

Olvasom Szabó Jankó licensz  problémáját . De említi hogy egy másik gépen minden ok
 Amikor kijött a WIN 7 akkor az vésődött az agyamba hogy a Mach  párhuzamos porttal nem tud a WIN 7 alatt normálisan futni .   Valamire rosszul emlékszem ?   Danibá is panaszkodott annó és azt hiszem  Svejk és Tuba István is szívott Székelyudvarhelyen . Ha mindez igaz akkor sajnos korai az öröm a másik gépnél

Persze attól még futhat( pl  egy irodai gépen )csak nem ad ki a porton normális jelet .

000000000

Ez ebben a formátumban nem fedi a valóságot !
Win 7 alatt tökéletesen fut a Mach3 ! (32 biten !!!)
Mindenféle himihumi összegányolt oprendszerrel és Mach-al próbálkoznak mint a kiskutya akkor az eredménye egy foskupac lesz !
Vagy Én vagyok ilyen szerencsés, de eddig az összes PC-n amin volt LPT port mindegyiken futott a Mach.
Például a szemétből összerakott lézeres gépet is Win 7 alól futtatom Mach3-al és tökéletes !
Mondjuk maga a PC i5-ös processzorral megy, de bármit csinálhatok nem akad meg a Mach munka közben.
Sőt a legszebb, hogy egy másik gépről vezérlem távoli asztallal onnan vagy 50 méterre [#vigyor1]
Mondtam már az emberünknek a [16059] hozzászólásban "Format C: és újra húzni az egész oprendszert !" normális jogtiszta forrásból !
De biztos elment a füle mellett. [#nemtudom]