Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

svager

Ugyanezeket a sorokat ismételed,tehát Z-1 Z-1.5 stb..természetesen a végére kerülne a Z kiemelése.
Nekem ez a függölegesem beletolod a marót nem szimpatikus,szerencsésebb lenne ha egy körbefordulás alatt menne le.

ORCA17

Szóval a kérdésem arra vonatkozott, hogy az 'Y' tengelyen helyezkedjen el egy újabb furat, nem "öblögetni", vagy furatot mélyíteni akarok.
0.5 mm depth fába, aluba kis feedrata mellett "no problem"[#smile] modelleket restaurálok, javítok.
De azért köszönöm[#integet2]
... egy olyan világban, ahol bármi lehetsz, légy kedves!

000000000

Sziasztok!

Gondolom, hogy már ti is találkozott azzal a problémával, hogy meg kell szakítani a program futását, lehetséges adott programszámtól futtatni újból a programot? A RUN from here valahogy nem igazán akar működni vagy rosszul csinálom.

Rabb Ferenc

Reggel óta keresem, de nem találom. Egy régi - azóta sajnos elhunyt fórumtársunk, Merkel Géza - írt egy rövid kis programot.

Ezzel egy tetszőleges G-kódot előre meghatározható számban, sorok és oszlopok megadásával lehetett ismételni. ilyesmire gondoltál?  Ha mégis rálelek, belinkelem...

svejk

Például így:

G90
S3000
M3
M98  P123  L3
M5
M30

O123
G0 Z1.5
G0 X-2.5 Y0
G1 Z-0.5 F50
G2 I2.5
G0 Z1.5
G92 Y-50
M99

Az L értékével adod meg hányszor ismételje, az alprogram utolsó előtti sorában a G92 után pedighogy mennyivel tolja el.

Biztos van szebb, is jobb is nekem ennyire futotta.

ORCA17

Köszönöm, igen.
Ha csak sima furatok elhelyezéséről volna szó - bármilyen alakzatban - az egyszerű, még akkor is ha a Z tengely más más értékeket kap, furatonként eltérő mélységgel.

Megoldhatnám úgy is, hogy lefut a furat maró ciklus, az Y tengelyt elküldi x mm távolságra és meg áll.
Lenullázom az Y tengelyt és újra indítom a ciklust. De ez olyan snassz lenne[#miaz]

Várok, hátha eszébe jut valakinek  valami ötlet, vagy tudja valaki az egzakt megoldást.

svejk

(lehet, hogy kellene a végére egy G92.1  de nálam nélküle is működik Mach3-al)

Rabb Ferenc

Meeegvaaan!

[#t30p741#]

ORCA17

Köszönöm SVEJK!

ki is próbáltam, de egyelőre csak egyszer sikerül lefutnia,
bár látom, hogy az L háromszori ciklusra van "állítva"

ORCA17

SVEJK!! múkodik[#law] kellet a végére...

ORCA17

Köszönöm, köszönjük az igen értékes segítséget Neked is és SVEJK Neked is.
Egy újabb tudással lettem gazdagabb. Remélhetőleg olvassák és hasznosítani tudják mások is[#worship]

2f428kduf

Csak tud valaki segíteni.
Újra kellett telepítenem a Mach3-at, de az új Mach nem tölti ki az egész képernyőt. Korábban is így volt, de akkor megoldottam, mostanra meg elfelejtettem,hogy is csináltam.
Ha valaki tudja a megoldást, ne tartsa magában.
Köszönöm a segítséget.

dezsoe

Config menü, General config, Screen Control, Auto Screen Enlarge pipa. :)

dezsoe

Azt pedig megjegyzi, hogy legutóbb teljes képernyős módban használtad-e.

nigj66r5m

Jó napot!
Azt szeretném kérdezni hogy Mach3 szoftverben hogyan kell beállítani Nema23h motor paramétereit,sajnos csak 10-es menetesszárat használok 1.5mm menetemelkedésű.A probléma az hogy pl: egy 5cm átmérőjű kört kb 5-ször akkorára vág ki a gépem (ArtCam-ben szerkesztve).