Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Az UCCNC programot nem ismerem.
Viszont ha Mach3-al hajtod akkor a Config fül alatt a Slave axis-ban az X axis-nál válasz egy tetszőleges betűjelű tengelyt aminek a kimenetét a másik X tengely Step És dir jeleire konfigurálj.
Tömören ennyi !

8e8gzzjjj

Köszönöm szépen

vjxy4wmi

Kedves Fórumtársak!
G31 otthoni (vagyis gép nélküli) próbafuttatása során hogyan lehet(ne) emulálni a tapintó kapcsolását. Valami (hagyományos) billentyűlenyomásra,  vagy billentyűkombinációra gondolok.

Előre is köszönöm a segítségeteket.

dezsoe

Szerintem jóra gondolsz. :)

vjxy4wmi

Köszönöm kedves Dezsoe!

Megcselekedtem, megpróbáltam enter (13) -el, és még sok billentyűvel, active low-val és magassal, emulated -el és nélküle, de nem jött össze... Hol rontom el?javascript:InsertSmiley('rolleyes')

3wm3x3zz

Sziasztok .  Valaki  használ PoLabs PoKeys57E mozgásvezérlőt ? Tapasztalat?

juh0557j0

Sziasztok!

Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Régebben egyszer már csináltam ilyent, de hetek óta nem jut eszembe a megoldás.
Egy kimenetet szeretnék aktívvá tenni amikor fut a program a Mach3-ban.( A Current Hi/Low ami akkor aktív amikor a tengelyek  mozognak nem elég sajnos.)

000000000

Sziasztok!

A mach3 NFS wizardját érdemes meg venni? Használja valaki rendszeresen? Esetleg okosban licenset lehet találni?

000000000

Engedélyező jel nem jó ?
Az mikor a reset ki van nyomva, azaz fut a Mach akkor aktív.
A másik a Charge Pump ami egy szimmetrikus négyszögjelet ad ki pár kHz-en ha fut a program.

ra8nsmk6w

Esetleg az egyik hütőviz?

Béni

Start LED (OEM804) aktív G kód betöltéskor és programfutáskor.
Ha csak a futás kell, akkor saját kiegészítő funkció (M) használata javasolt.

ORCA17

Szervusztok!

Szeretnék használni egy szerszámbemérő kötyűt.
A használatával kapcsolatos segítségre volna szükségem:
Milyen script szükséges hozzá, és honnan?
Hol és mit szükséges a MACH3-ban beállítani - az engedélyezésen és port beállításon kívül.

A segítségeteket előre is köszönöm

Csaba
... egy olyan világban, ahol bármi lehetsz, légy kedves!

dezsoe

Szia!

A "szerszámbemérő kötyűt" kicsit részletezhetnéd, mert nagy mértékben függ tőle a megoldás. :)

ORCA17

A legegyszerűbb - házilag is kivitelezhetőt képzeld el.
Ebayon valami ezer forint lehet kosárszám kapni[#integet2]
Egy vezeték a pluszra, egy a limit bemetre és a touch platform elérésekor mint egy végállás kapcsoló működik.
... egy olyan világban, ahol bármi lehetsz, légy kedves!

dezsoe

Egyszerűnek egyszerű, de bele kell számolni a mérés eredményébe a mérő magasságát. Ha fix ponton lenne, akkor oda és vissza is kéne mozogni. Ezért nem mindegy. Megkeresem az ehhez tartozó bemérő kódomat, csak már nem emlékszem, hogy hol van. :) (Nem használok Mach-ot.) Még a nap folyamán elküldöm.