Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

noctiluxx

G43 H!
És működik :)

8fwbve26d

Sziasztok egy kis segítségre lenne szügségem
Nekiálltam a cnc gépem építésének de az usb mach3 kompatibilis vezérlőt az istennek se tudom kapcsolatba állítani a mach3-al.

A win10 látja a vrzérlőt az eszközök és nyomtatók közt. Ott megnéztem a port számát ami #0001 de a mach3 beállításaiba ezt így nem gogadja el csak simán 01-nek

Valaki esetleg működtet usb-s vezérlőt?
Nem port átalakítóval megy hanem alapból usb-s

remrendes

Szerintem a Mach3 nem szereti a W10-et, plane ha 64bites.

000000000

Nem ismerem konkrétan ezt. De feltételezem, telepíteni kell hozzá egy plugint, hogy a Mac3 felismerje.

8fwbve26d

Na hát erre is gondoltam de ezt a laptopot nem akarom lebutítani egy w7-el vagy xp-vel
Németországban élek egy hónap mulva megyek haza van ott egy régi laptopom azt eleve kiakartam hozni a géphez csak gondoltam kipróbálni addig jó lenne a masinát az újabbik laptopommal is. Sőtt azon a laptopon van lpt port is és van egy lpt cnc vezérlőm is csak nem akartam addig várakozni de ezekszerint muszály lesz

8fwbve26d

Leltem egy usb plugint a mach3hoz de ha azt berakom a könyvtárba akkor meg azonnal írja is alul a az üzenetes sorban hogy nincs csatlakozva usb vezérlő

000000000

Azért van, mert az a plugin nem ehhez van.
Ehhez az USB kütyühöz is kellett, hogy adjon az eladó. Ha nem adott, akkor el kell kérni. Minden ilyen cucc, csak a saját pliginjával megy. Ahány gyártó, annyi plugin.

vadember

Itt van a manual, benne van milyen plugin kellene hozzá.
Manual

8fwbve26d

Ohh köszönöm! Na ezt nem leltem én sehol a neten. Persze adtak egy cd-thozzá azon gondolom a plugin is ott lenne ha nem egy íratlan cd-t küldtek volna. Na ha hazaérek próbálkozok is addig játszok ezzel a  nagy döggel a munkahelyemen :)

000000000

A Mach3 alapból 15 főorsó paramétereit kezeli.
De mégis milyen módon választható ki programból az aktuális ?

8fwbve26d

hát a nvum_sk.dll filet még 1,5 óra kutatás után sem leltem meg a neten a gyártó oldalán sem [#falbav]

vadember

Itt van hozzá letölthető software.soft

000000000

Kiveséztük ezt a 4 év gondos tervezőmunkájának a termékét.
Légszerelés meg egyéb nyalánkságok is azt mutatják mennyire gondos 4 év munkája van ebben at akármiben.
De a driver fellelhetősége is erre utal !
Csak képzeld el ha bármi problémád lesz hova fordulhatsz ezek után ?
Van amire nem szabad 1 másodperc időt sem pazarolni, és ez pont ilyen !
Mellesleg már nem egy ilyen kínai rosszt kipróbáltam (speciel ez kimaradt, de nem véletlen) és szinte minddel arra jutottam, hogy ennyit az LPT port is tud !
Természetesen terméktámogatás azokhoz sem sikerült kiharcolni !

000000000

Te megtaláltad? Én nem látom a letöltő linket.

8fwbve26d

Hát vasember nem tudom hogy csinálod hogy temindent meglelsz [#vigyor4] de mivel még most olvastam már nem állok neki kipróbálni.  Hát hogy mit tud ez az usb-s kütyü majd kiderűl rendeltem egy komplett lpt portos szettet motorokkal táppal stb ezt csak rendeltem pluszba hogy kitudjam próbálni is az építményem míg nincs itt az lpt portos laptop