Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Na, most visszanéztem és egyből láttam is. [#rinya][#nevetes1]

000000000

Azt gondolom, én is ki próbálok majd egy ilyet.
Remélem, megírod majd a tapasztalatod.

8fwbve26d

jelentkezek még és megosztom tapasztalatom meg megmutatom majd a gépet ha már üzemképes lesz mert még darabokban van félkészen. de csak nem bírok így elaludni megkell hogy nézzem azt a plugint :D

000000000

Tehát akkor újra !

A Mach3 alapból 15 főorsó paramétereit kezeli.
De mégis milyen módon választható ki programból az aktuális ?

8fwbve26d

VASEMBER újra megköszönöm segítséged mert este kipróbáltam a plugint és életre kelt a vezérlő és már pörgette is a motorokat!
Igaz a plugin a manualban nvum_SK.DLL-nek van írva ez a letöltöttpedig nvum_F de működik :)

Rabb Ferenc

Mit csesztem el???

Ideiglenesen le akartam állítani a program futását, ezért nyomtam egy spacét (Feed Hold) Semmi. Beletenyereltem a Vészstop gombba, de még egy semmi. A program szépen lefutott...

Benyomott vészgombbal is mozgathatók a tengelyek billentyűről és g-kódból is [#nemtudom]

happisusu

Szép napot

Segítségeteket kérném, Mach 3 beállítás, vagy inkább programozásához.

Azt szeretném megtudni, hogy ha egy forgatót veszek, hogyan tudom majd a mach 3 rávenni, hogy teszem azt 295 egyenlő lépéssel forduljon a 360 fok alatt, az már csak a hab lenne a tortán ha az y tengely a lépésközökben + - 10 mm elmozdulna.

( fogaskereket marnék)
Előre is kösz Süsü

000000000

Mekkora a C tengelyed fok/step értéke ?
Vagy mikét fordul 1 egészet ?

w0hgtwf3w

Beállítod az lépéseket, természetesen a vezérlő által beállított értékekhez (a forgatónál ezek igen nagy értékek lehetnek a minél kisebb szögfelbontás miatt)
Ha ez jész utána már csak a G kódot kell megírnod .
Ez nem egy nagy ördöngösség nézz utána a neten, én nem szoktam kézzel írogatni de itt sokan kenik vágják.

happisusu

nem tudom, mivel még nem vettem, addig várok míg az elméleti része nem kristályosodott ki.
Neten találtam olyan forgatót ami vezérléssel együtt van ott csak a osztás számot kell megadni és kiszámolja lelépteti ....
innen a gondolat ezt tudja-e a Mach 3

ANTAL GÁBOR

írtam magánban...

Messer

Sziasztok!
Ide írok nem a béna vagyokba,(pedig magas ez nekem, mint csigának a járdaszegély, lónak a hátúszás...) hátha másnak is kedve támad munkaterületet spórolni.
Béni féle szerszámbemérőt,
http://benishare.weebly.com/mach3-makroacutek.html
(köszönet Neki érte) hogyan kellene átírni, hogy alkalmas legyen egy olyan gépre, amin oldalt van a bemérő? A főorsó elfordul "vízszintbe" és nem a "Z" tengelyen történik a szerszámbemérés, hanem az "Y" tengelyen.
A mozgásokat sikerült átírnom, de azt már nem, hogy az "Y" koordinátát olvassa ki beméréskor ne a "Z"-t és azzal matekozzon. PL. nem találom sehol mit kellene ebbe a sorba írni.
ZProbePos = GetVar(2002) 'Mért koordináta kiolvasása
Pedig a mai napom elment rá...

dezsoe

Szia!

Jó helyen keresed, a

ZProbePos = GetVar(2002) 'Mért koordináta kiolvasása

sorban a 2002 helyett kell mást írnod. Konkrétan 2000..2005 az X, Y, Z, A, B és C koordinátának felel meg, ezért 2002 a Z.

Messer

Köszönöm!
Még azt elárulnád, hol lehet ilyenekről olvasni?

dezsoe