Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

8nyxwdmzs

Sziasztok!

A Gépre egy DC 24V-os "főorsó meghajtás" lesz.
PWM szabályzóval szeretném.

A kérdésem a következő:
Egy szenzoros jeladót ha bemenetre rá kötök, a mach3-ban hol kell beállítani a főorsó RPM számlálót, hogy kapja a jelet és ezáltal írja ki hogy adott pillanatban mekkora a fordulatszám.

köszönöm!

000000000

Mach turn-ben van valós visszajelzés ablak.
Az az index bemenet jelre méri a fordulatszámot.
Ha mach mill-ben is akarsz ilyet akkor ezt az kijelző ablakot át kell mentened screen designer programmal.
Mill-ben csak következtettet fordulat kijelzés van.

Rabb Ferenc

T. Hozzáértők!

A MACH3-ban hogyan lehet (ha lehet) a szerszámhossz bemérést (pl a Béni-féle szkriptet) egy billentyű gombhoz vagy gomb kombinációhoz hozzárendelni?

000000000

Szerintem ezt is mint minden ilyesmit a screen designer-el kell megoldani.

000000000

Keresek valakit, aki egy plugint át tudna írni.
Az adott tengely betűjelét kellene, hogy át írja kód generálásakor.
Sőt, az is jó lenne ha megtanítana, hogyan csináljam, önállóan a plugin változtatását.[#nemtudom]

Magánba várom a jelentkezést.[#email]

*

000000000

000000000

Írtam vissza.

3z4pi4rei

Befejeződött a laptop kiváltása.
A pc méretéből és kialakításából adódóan rengeteg beállításbeli buktató volt, ami rajtam kifogott volna, de a munkahelyi rendszergizda kollégák segítségével problémamentes volt a dolog.

Rabb Ferenc

A Screen4  a megoldás [#vigyor2]

000000000

És ez miben másabb mint az eredeti screen designer?

2f428kduf

A potencióméter skáláját már, sok próbálkozással, meg tudtam csinálni, a Gcod is "ehető" a Mach számára,de a vonalakat minden logika nélkül össze-vissza csinálja, sokon többször is végig megy. Van-e valami optimalizáló a Machban. A régi, dosos (tudom fúj) NCNC-ben volt ilyesmi.

noctiluxx

Bénaságban szenvedek!
Arduinonál megszoktam, hogy  a logikai szint az 5 volt, és egy IRL540 simán elég kapcsoláshoz. Azt gondoltam elég lesz az lpt port kimenete, hogy kapcsoljak egy mágneskapcsolót, de sajna kevés. 3.4 volt jön belőle csak. Egyedül az 1-es kimenet hajlandó működni, ott 4 volt jön. De sajna 2 kellene, mert szerszámcserekor meg kell állítsam a hűtést először... Próbáltam MCS9865 kártyával, de az is ugyanúgy 3.4 voltot ad kifelé.
Mi erre a gyakorlat?

Csuhás

Tegyél egy 1k..330 közötti felhúzó ellenállást a kimenet és az 5V közé. Valószínűleg így már meg lesz a megfelelő H szinted.

svejk

Az LPT-nél 2-9 lábak a "legerősebbek".

A logik level FET-eket 3V már bőven kivezérli annyira, hogy egy relé/kisebb mágneskapcsoló működjön.

Nem ildomos közvetlen LPT-ről hajtani végfokot, egy D-G zárlat katasztrofát okozhat, egy pár forintos illesztő egységet el kell, hogy bírjon egy gép üzemeltetése, mely célszerűen egy érzékeny opto legyen.
(de legalább használj egy soros Gate ellenállást, meg a Csuhás által ajánlott felhúzót, gondolom csak lassú kapcsolásokról van szó)

noctiluxx

Felhúzóellenállás [#falbav] Ezzel kezdődik a ki/bemenet a tananyagban. Jól van, sajnos nem elektronikával kelek fekszek és kiürült az agyamból :) Köszönöm szépen!