Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

iv43r83d

Szia! Igen párhuzamos porton kapja a jelet.Amit írtál kódokat azt meg csinálta.A diagnosztikában a Wait For Trigger és a Threading nem jelez vissza.

ANTAL GÁBOR

Tehát sikerült a g 32 es kóddal a menet  mozgott a hosszán a másfeles emelkedéssel ?   A G76 az G32 sorokból  és egyszerű egyéb mozgásokból rakódik össze ( csak azt te nem látod )

Én  ( Béni sokat segített anno)   vissza is tudom fejteni a G76 ot G32 es sorokra . Ha a G32 vel Ok akkor valami történt a M1076 os makróval .

iv43r83d

Hogyan lehet vissza állítani az M1076-ot?

ANTAL GÁBOR

Letöltöd a mach ot és benne lesz ( vagy valaki elküldi neked )   Majd komparáld össze az újat és a régit  és kiderül hogy mi veszett  el vagy íródott át . De még még mindíg nem írtad egyértelműen : G32 vel vágja a menetet ?

D.Laci

iv43r83d

Itt is megköszönöm még egyszer!

3z4pi4rei

Sziasztok!

Mivel nem vagyok jártas a témában, ezért egy kis információs segítséget szeretnék kérni.
Az általatok is ismert lézert vezérlő laptopom tehermentesítése végett úgy döntöttem, hogy átállok asztali pc-re. Ehhez vettem használtan egy mini pc-t, ami ma este érkezik. (HP T5630W) Az átállással kapcsolatban volna néhány kérdésem.
Az "új" gépre telepítve lesz az XP, telepítem rá pont ugyan azt a Mach3-at is.
Ki van mentve az a file, ami a beállításokat tartalmazza. Elvileg ezt bemásolom - a melyik mappába is? - és mindennek működnie kéne? Van valami speckó dolog, amire figyelnem kell?

Anno a vezérlés rendelésekor elkövettük azt a hibát, hogy nem néztük össze az adatokat, így a legkisebbre leszabályozott feszültség ellenére is többet kap a kisebbik motorom (Y tengely) a kelleténél. Olvastam olyat, hogy ilyen esetben a két motor együttes működésekor remegés léphet fel. Én eddig ennek tulajdonítottam a ,,helyenként cakkos kontúrokat".
Böngésztem kicsit visszafelé a topikban és olvastam a G64-es megoldásról. Én az esetek döntő többségében ArtCam-mel rajzolok. Nem lehet, hogy ez nálam is megoldaná / tompítaná a cakkozást?
Ez tényleg csak annyi, hogy a kész G kódba belejavítva az első sor elé ütök egy entert, beírom a G64-et, elmentem és kész?

Köszönettel:

Fishi

svejk

Elvileg igen, a Mach3 gyökérben kell legyen az xml file.

Esetleg még a port címe változhat azt ellenőrizd, alapesetben 378H az LPT1-é.

A G64 csak akkor kell ha a mach3 general configjában az exact stop van kiválasztva, ez ugye a G61-nek felel meg.

Ha ott átállítod constans velocity-re, akkor nem kel a G kódban a G64, mert mindig így fog eleindulni.
Én ettől függetlenül a G kódos megoldást preferálom, mert akkor nincs gond az alkatrészprogram hurcolásakor.

3z4pi4rei

Köszönöm szépen, majd jelzem mire jutottam.

PSoft

Ne haragudj, írni akartam,(mail) de aztán...megfeledkeztem Rólad![#falbav]

Svejk, megválaszolta a kérdéseidet. Remélem sikerrel jársz, a PC csere után is úgy megy minden, mintha mi se történt volna.[#wave]

b2e4rtspg

Kedves fórumtársak. Sajna én nem értek képből generált G kódokhoz. Szeretnék egy segítségetkérni  SOS-ben. Egyszerű kontúrmarás lenne ,semmi 3 D. A legnagyobb  átmérő 410 mm,a mélység  3mm. Szeretném megtanulni ,de sajnos nincs senki ismerősőm aki hajlandó lenne vagy tudná...  Ha valaki segítene és elküldené a komplett generált kódsort elküldeni,megköszönném. MAC 3 ra. Köszönöm.[#worship]

000000000

Konkrétan mit szeretnél kimarni? Minden kört, vagy csak a külsőt, vagy?
Nem értem mit kérsz.

b2e4rtspg

A vonalakat ,számokat,kontúr, egszerű gravir késsel.

000000000

Azt képből nem lehet megoldani. Első lépésben át kell rajzolni vektorosra.
A vektor rajzból lehet G kódot készíteni. Szóval, ez nem megy csak úgy varázsütésre a képből. Több művelet előzi meg a marópálya készítést.

wd3pyic30

Sziasztok!

Beüzemeltem egy forgatót, és ezzel kapcsolatban kérdezném, hogy a Mach3-ban a motor tuning-nál a beállított érték az X Y Z tengelyhez: Steps per:80, velocity 4000, accel.:180. Az A tengelyhez a Steps per 1.111111 (feles microstep, direkt hajtás áttét nélkül), és ha a velocity-hez és az acceleration-hoz a többi tengely értékét írom, akkor bitang lassú lesz a max sebesség, és a motor fel-le futás is. A steps per-nél az értéket nem változtathatom, mivel így van meg egy teljes kör. Mit tegyek annak érdekében, hogy normál sebességet kapjak? Normális, ha hússzoros értéket írok a velocity és az accel. -hez? (bocs a hülye kérdésért, de elég kezdő vagyok)